Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Kartepe’de Ramazan Bayramı Geniş Katılımla Kutlandı

Kartepe’de Ramazan Bayramı Geniş Katılımla Kutlandı

Kartepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kartepe Kent Meydanı’nda Ramazan Bayramı geleneklere uygun olarak, geniş katılımla kutlandı

Kartepede Ramazan Bayramı Geniş Katılımla Kutlandı
Kartepede Ramazan Bayramı Geniş Katılımla Kutlandı

Bayramlaşma programına Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve Kartepeliler katıldı.

SEVGİ DİLİNİ HAKİM KILMAK

Ramazan Bayramı programında konuşan İlçe Müftüsü İrfan Üstündağ, “Ramazan Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramda önce Rabbimize karşı olan görevlerimizi yerine getiriyoruz. Rabbim kabul eylesin. Bayramların böyle güzel bir yönü vardır. Modern hayat bize bazı olumsuzlukları getirdi. Olumsuzlukların en önemlisi insanların yalnızlaşmalarıdır. Dini bayramlarımız buna en güzel çaredir. Bu günleri en iyi şekilde değerlendirmek ve sevgi dilini hakim kılmak gerekiyor. Ramazan Bayramımız ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

ÇOK ŞÜKÜR BİRBİRİMİZE KAVUŞTUK

Kartepede geleneksel bayramlaşma
Kartepede geleneksel bayramlaşma

Bayramlaşma programında konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, “Allah’a şükürler olsun yine bir aradayız. Çok zor günlerden geçtik. Birbirimize kavuştuk. Ülkemizde pandemi çok sağlıklı bir şekilde yönetildi. Sizlerin huzurunda Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Ramazan Ayı’nda yaptığımız ibadetleri Rabbim kabul eylesin. Sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah böyle günlere Rabbim yine kavuştursun. Ramazan Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyorum” açıklamasında bulundu.

BU MEYDAN ÇOK ÖNEMLİ

Kartepede geleneksel bayramlaşma
Kartepede geleneksel bayramlaşma

Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar ise “Çok zor günlerden geçtik. Duvarlar arasında yaşıyorduk. Çok alışık olduğumuz bir durum değildi. Sevdiklerimizden uzak kaldık. Çok şükür bu bayrama da kavuştuk. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu meydan kent kültürümüz için çok önemlidir. İnşallah Kurban Bayramımıza da hep birlikte kavuşuruz. Ramazan Bayramımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından bayramlaşma, çikolata ve kolonya ikramı ile sona erdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica