Siyaset

Kaya: ‘Aynı yanıtı vermeyişimiz insanlığımızdandır’

Kaya: "Bu anlayış, CHP İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu, sanatçı Berna Laçin, avukat Feyza Altun ve gazeteci Nevşin Mengü gibi isimleri tehdit ederek sosyal medya hesabı üzerinden tecavüz listesi hazırlayanlara hangi renkli noktayı koymayı düşünüyor?"

Kaya: ‘Aynı yanıtı vermeyişimiz insanlığımızdandır’ … Kaya; “Kadına Yönelik Şiddet” suçunun organize kötülük şeklinde sosyal medya üzerinden sürdürüldüğüne tanıklık ediyoruz. İzmit Kadıköy Mahallesi Hayırsevenler Camii Dernek yöneticisi Kadir Gözoğlu’nun da içinde bulunduğu bu ahlaksız guruba sesleniyoruz” dedi. detaylar haberimizde…

Kaya: ‘Aynı yanıtı vermeyişimiz insanlığımızdandır’

Başkan Kaya; “Hepimiz Canan, hepimiz Bernayız bugün!”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sanatçı Berna Laçin, Avukat Feyza Altun ve gazeteci Nevşin Mengü gibi isimlere yönelik atılan cinsiyetçi, çirkin paylaşımlara yönelik açıklama yapan CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya; “Tehditleriniz, hakaretleriniz ve yalanlarınıza aynıyla yanıt vermeyişimiz, insanlıktandır” dedi.

“Çekin elinizi geleceğimizden!”

Başkan Kaya; “Hiçbir sorunumuz ve sıkıntımız yokmuş, kalmamış gibi sürekli gündem kadın! Canı sıkılan kadınlara saldırıyor. Gücü yeten kadınlara saldırıyor. Ama biz kadınlar bu gibi zihniyetlerin karşısında zoru yenmenin, özgürleşmenin, kurtuluşun yolunun mücadeleden, direnişten, el ele vermekten geçmekte olduğunu biliyoruz. Kadınlar, haklarını alana, özgürleşip, kurtuluşlarını sağlayana kadar her türlü bedeli ödemeye hazırdır. Bırakın artık kadınların yakasını. Hayatımızdan ve geleceğimizden elinizi çekin! Gerçek gündeme gelin. Ülkemin, başı bağlı, başı açık, ojeli, kınalı, türbanlı, çarşaflı, etekli, pantolonlu ne fark eder ki? Kadın aç, işsiz, şiddete uğruyor, temsilde adalet yok! Ölüyor kadınlar ama halen “Yeşil noktalı, yerli ve milli olduğunu iddia eden, hesaplarla hesaplaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“O zaman neredeydi bu anlayış?”

“Yeşil noktalı ‘yerli ve milli hesaplardan’ kadınlara taciz, küfür, tehditler yağarken neredeydi bu anlayış?” diyen CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya yaptığı açıklamada; “Yaşamın her alanında kadınlara dönük cinsiyetçi saldırıların artması apayrı bir gerçeklikken, bu saldırılar karşısında hiç bir yaptırım uygulamayan erkek egemen bakış ‘Yeşil noktalarla etik kurallara uyalım’ diyor. Etik ilkelere noktalarla değil, etik ilkelere inanılarak ve riayet edilerek uyulur hatırlatalım” dedi.

“Tecavüz listesi hazırlayanlara hangi rengi koyacaklar?”

CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya açıklamasının devamında; “Bu etik kurallar söylenildiği zaman değil asıl yapıldığı, uygulandığı zaman kıymetli olur. Çünkü sözde etik kuralları uyduğunu söyleyen hesapların yarısından çoğunda nefret söylemi, cinsiyetçi hakaretler, küfürler var. Şimdi sormak istiyorum; “Bu anlayış, CHP İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu, sanatçı Berna Laçin, avukat Feyza Altun ve gazeteci Nevşin Mengü gibi isimleri tehdit ederek sosyal medya hesabı üzerinden tecavüz listesi hazırlayanlara hangi renkli noktayı koymayı düşünüyor?..

“Aynı yanıtı vermeyişimiz insanlıktandır”

Bugünün Türkiyesi’nde boşandığı kocası tarafından öldürülen, ayrılmak istediği için işkence gören, şort giydiği için darp edilen, sırf çok güzel olduğu için ‘Ya benimsin ya kara toprağın’ diyerek ölüme mahküm edilen kadınlara yaptıkları yetmiyormuşcasına, “Kadına Yönelik Şiddet” suçunun organize kötülük şeklinde sosyal medya üzerinden sürdürüldüğüne tanıklık ediyoruz. İzmit Kadıköy Mahallesi Hayırsevenler Camii Dernek yöneticisi Kadir Gözoğlu’nun da içinde bulunduğu bu ahlaksız guruba sesleniyoruz; “Ahlaksızlığın yolu bizim yalnız olmadığımızı görene kadar olduğundan, özrünüzü kabul etmiyoruz! Özürü de yoktur, izahı da. Bizim nazarımızda ne millisiniz ne de yerli! Tehditleriniz, hakaretleriniz ve yalanlarınıza aynıyla yanıt vermeyişimiz, insanlıktandır. Şunu bilin ki, bu ülkenin nice yüz akı olmuş kadını, çaresiz değil. Yüreksiz değil! Hele ki yalnız hiç değildir. Hepimiz Canan, hepimiz Bernayız bugün!” ifadesini kullandı.

“Mücadelemiz artarak devam edecektir”

“Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyor, kadın düşmanlığı güden ve kadını hedef tahtasına koyan her türlü eylem ve söylem karşısında da yetkilileri göreve davet ediyoruz” şeklinde konuşan Başkan Kaya; “Biz kadınlar bu gibi zihniyetlerin karşısında zoru yenmenin, özgürleşmenin, kurtuluşun yolunun mücadeleden, direnişten, el ele vermekten geçmekte olduğunu biliyoruz. Bilgimizle, kültürümüzle ve ışığımızla dünyayı andınlatmaya devam edeceğiz. Çünkü biz; ‘Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ilerleyen kadın neferleriz. Kadınların toplumun her alanında hak ettikleri, layık oldukları yaşama kavuşması için mücadelemiz artarak devam edecek bu böyle biline” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica