İGF

Kayseri amatör futbolda güç birliği

Amatör Spor kulüpleri Yöneticileri Kayseri’nin Hacılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantıda konuşan Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan; “Amatör sporun her zaman yanındayız.” dedi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’nin Hacılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya 20 spor kulübünün yöneticisinin yanı sıra Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan, Gençlik Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabak, AK Parti Hacılar İlçe Başkanı Ahmet Övüç, ASKF Başkanı Mutlu Önal, TÜFAD Genel Sekreteri Gökmen Başoğlu ve meclis üyeleri katıldı.

Programın açılışında konuşan Hacılar Erciyes Gençlik ve Spor Kulüp Başkanı Yusuf Hakan Özdemir, “Geçtiğimiz sezon zorlu bir dönem oldu, başlarda zorlansak da sonradan BAL Ligi’ne yükseldik. Bundan sonrada yolumuza hızlı bir şekilde devam edeceğiz.” dedi.

TÜFAD Genel Sekreteri Gökmen Başoğlu’da BAL Ligi’nin çok farklı bir format olduğunu belirterek tüm takımların yanında olacaklarını dile getirdi.

ASKF Başkanı Mutlu Önal da zor bir dönemi geride bıraktıklarını söylerken, “Süper Amatör Küme için, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz bizim için bulunmaz bir nimet. Birinci Amatör kümede 52 tane takımız var. Niğde’de Aksaray’da maç oynatılmazken Kayseri’de sahalarımızda Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün desteği ile maçlarımızı yaptık. Hacılar bizim için çok kıymetli bir yer. Bilal Başkanımızın desteğinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Gençlik Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabak ise “Pandemi sürecinin ardından birçok tesisimizi yeniden yapmaya bir kısmı da projelendirmeye başladık. Hacılar Spor Salonu projesini başkanımızın önderliğinde bakanlığımız ile görüşerek harekete geçirdik ve özellikle yatırımların çok olmadığı bir dönemde belli projeleri harekete geçirerek tadilat ve diğer çalışmalar olmak üzere spor salonumuzda çok kısa sürede Hacılar’da tamamlanacak” dedi.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, böyle bir toplantının Kayseri’de ilkini Hacılar’da yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek  “Futbolun da, sporun da aslında amacının birlik beraberlik olduğunu biliyoruz. Sahada rekabetimiz var aslında. Türkiye’nin istediği beklediği atmosferi de biz amatörden başlatarak göstermiş olduk. Ç Amatör sporun sıkıntılarını biliyoruz. Profesyonel dünyanın amatör dünyadan ne kadar uzak olduğunun altını çiziyorsunuz, profesyonel dünyadaki rakamların çok çok az bir yüzdesinin amatör camiye aktarılması halinde inanıyorum ki başta milli takımımız olmak üzere Süper Lig ve 1 lig takımlarının bu kadar ekonomik sıkıntısının olmayacağının altını çiziyorum. Bölgesel Amatör Lig’in ne kadar zor olduğunun farkındayız” diye konuştu.

Daha sonra gecede Hacılar Erciyesspor Antrenörü Tanju Alan’ın doğum günü kutlandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica