İGF

Kayseri Büyükşehir’den aşı seferberliği

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, personellerin aşı olması için mobil ekiplerle yerinde Kovid-19 aşı uygulaması yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, aşı olan personele geçmiş olsun diyerek, “Mutlaka aşınızı yaptırın, ihmal etmeyin, ihmalin faturasının nerede duracağı belli olmaz diye hatırlatıyorum” dedi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığı’nca aşılama süreci devam ederken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi personeli, mobil sağlık ekipleri aracılığıyla yerinde aşılanıyor. Meclis Salonu’nda Büyükşehir personelinin aşılanmasına başlanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç aşılama alanını ziyaret etti.Aşı olan personele geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, “Başka ülkelerde ekonomik gelişmişlik açısından kişi başına 40-50 bin dolar gibi bir getiri olsa bile, COVID süreci de dâhil sağlık alanındaki imkânları kullanma bağlamında fedakârlık göstermediklerini hep bilmekteyiz” diye konuştu.
“AŞILARIMIZI MUTLAKA YAPTIRACAĞIZ”
Büyükkılıç, normalleşme sürecine girilmesi için aşının şart olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Sosyal medyadaki spekülasyonlara, insan düşmanı olan anlayışlara değil, sağlık çalışanlarımızın, bilim adamlarımızın önerilerine ve devlet yetkililerimizin açıklamalarına itibar edeceğiz, ya da bu hastalığı geçirmek suretiyle bağışıklık, antikor sağlayacağız.”
DOKTOR BAŞKANDAN AŞI TAVSİYESİ
Bir başkan bir doktor olarak, aynı zamanda iki defa aşısını yaptırmış biri olarak aşı yapılmasını tavsiye ettiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “O yüzden biz laf olsun diye söyleyen değil, uygulayan bir anlayışın sahibiyiz. Ben tekrardan buraya gelen fedakâr sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederek arkadaşlarımıza da mutlaka aşınızı yaptırın, ihmal etmeyin, ihmalin faturasının nerde duracağı belli olmaz diye hatırlatıyorum” diye konuştu.

Salonda, ‘Aşı kovid-19’a karşı en büyük gücümüz’, ‘Her şeyin başı sağlık, sağlığın başı aşı’ ve ‘Birlikte aşıyoruz’ sloganları dikkat çekti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica