İGF

Kayseri ihracatı yükselişini sürdürdü

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ocak ayı ihracat rakamlarının değerlendirildiğini kaydeden Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, şehrin ihracatının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 24 artarak 100 milyon dolar ve üzeri ihracat yapan iller arasında en yüksek artışı sağlayan kent olduğunu söyledi.

KAYSERİ (İGFA) – Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Kayseri’nin 2020 yılı ocak ayında 162 milyon 559 bin dolar olan ihracat rakamlarının 2021 yılı ocak ayında 201 milyon 365 bin dolara yükseldiğini kaydeden Kayseri Ticaret Odası (KAYSO) Başkanı Ömer Gülsoy, artış oranının aylık bazda geçen seneye oranla yüzde 24 oranında gerçekleştiğini belirtti.

Kayseri Serbest Bölgesi’nin aynı dönemde 33 milyon 641 bin dolar ihracat yaptığını duyuran Gülsoy, ” Kayseri’nin ihracatı toplam olarak 235 milyon dolara çıktı. En çok ihracat yapılan ülke Irak oldu. Kuru Meyve ve Mamulleri, Hazır giyim ve Konfeksiyon, Diğer Sanayi Ürünleri, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri, Savunma ve Havacılık Sanayii sektörlerinde artarken, Deri ve Deri Mamulleri, Yaş Meyve ve Sebze, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller ile Madencilik Ürünleri sektörlerinde azalış gerçekleşti” dedi.

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica