Bilim-Teknoloji

Kayseri Melikgazi’de çocuklara ‘enerji tasarrufu’ eğitimi

Melikgazi Belediyesi Enerji Tasarrufu Haftasına özel Melikgazi Anaokulu öğrencilerine uygulamalı farkındalık eğitimi düzenledi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)

Geri dönüşüm birimi yetkilileri atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri dönüşümünün sağlanmasını hedefleyerek minikleri bu konularda bilinçlendirdi.

Geri dönüşüme destek verirken, temelden çevre dostu bireylerin yetişmesini amaçladıklarını söyleyen Kayseri’nin Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Çevre dostu bireylerin yetişmesi için verilen eğitimlerimizi periyodik program dahilinde devam ettiriyoruz. Enerji Tasarrufu Haftasında Melikgazi Anaokulu’muzla birlikte anaokulu öğrencilerimize sıfır atık temalı geri dönüşüm atıklarının ekonomiye kazandırılması ve yeniden dönüştürülmesi ile ilgili bilgiler verdik.

Eğitimde bitkisel atık yağların çöpe ve lavaboya dökülmemesi, tekstil atıklarının çöplerle karışık atılmaması, evlerimizde, okullarımızda işyerlerimizde ayrı toplanması ve geri kazanım noktalarına bırakılması gerekliliği vurgulandı. Doğa kirlenmesi, atıkların yeniden kullanımı, hammaddelerin israfının önlenmesi gibi konular çok önemlidir. Çocuklara Melikecan ve Melikcan maskotlarımızla birlikte hem güzel bilgiler aktardık hem de hediyeler verdik. ‘Ağaç yaş iken eğilir’ diyoruz. Erken yaşlarda çocuklarımıza geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda eğitimler vermeye devam edeceğiz.” dedi.
Minik öğrenciler evlerinde topladıkları geri dönüşüm atıklarını kendi elleriyle geri dönüşüm kamyonuna yüklediler.
 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica