İGF

Kayseri Talas’ta yeşil seferberlik sürüyor

Kayseri’nin Talas ilçesinde havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte ağaç dikim çalışmalarına hız verdi.

KAYSERİ (İGFA) – Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ilçede adeta her boş buldukları alanı parka döndürdüklerini belirterek, 2020 yılında 12’si Mevlana Mahallesi’nde olmak üzere toplam 19 park ve 60 bin metrekare yeşil alan kazandırdıklarını açıkladı. 25 bin geniş ve iğne yapraklı ağaç ile 50 bin süs bitkisi ve çalı ve 75 bin adet mevsimlik çiçek diktiklerini belirten Başkan Yalçın, 30 bin metrekare çim alan oluşturduklarını, bu yıl da havaların iyi gitmesiyle birlikte ağaç dikimlerine başladıklarını söyledi.

Yeşil alan miktarında önemi oranda artış sağladıklarını kaydeden Başkan Yalçın, Talas’ta şu anda mevcut olan 1 milyon 574 bin metrekare yeşil alanın varlığına dikkati çekerek, “Bu da kişi başına 9,6 metrekareye tekabül ediyor. Bunu daha üst noktalara çıkarmak için yine bu yaz dönemini de ağaç dikerek, park yaparak geçireceğiz inşallah. Özellikle Ali Dağı’nda ağaçlandırmayla ilgili önemli projelerimiz var. Burada yapılan ağaç dikiminde 500 adet meyve ağacı toprakla buluşturduk” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica