İGF

Kayseri’de bir çay içti, esnaftan bin dert dinledi

Kayseri’de Kapalı Çarşı esnafının çay davetini kırmayan İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Kazım Yücel, esnafların dertlerini de yerinde dinledi.

KAYSERİ (İGFA) – Kayseri’de vatandaşın sesi olmaya devam eden İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Kapalı Çarşı esnafından gelen çay içme çağrısına sessiz kalmadı. Kapalı Çarşı ve çevresindeki esnafla birlikte sabah çayı içen Yücel, kısıtlamalarla ilgili esnafın dertlerini dinledi. Esnaflar, büyük market zincirlerinin gıdanın dışında bütün esnafın yaptığı işleri yaptığını ancak onlara kısıtlama uygulanmazken küçük esnafa kısıtlamanın uygulanmasına tepki gösterdi. Kapalı Çarşı içerisinde yer alan bir esnaf, “Büyük marketler zinciri, bizim sattığımız iç çamaşırı gibi kıyafetleri satıyor. Onlar hafta sonu hizmetlerini sürdürüyor. Kısıtlamaya gidilmiyor. Biz de aynı ürünleri satıyoruz ama dükkanımızı kapatmak zorunda kalıyoruz. Kimsenin kazancında gözümüz yok ama onlar bizim işi yaparken açıklar; bizim dükkanımız ise kapalı. Biz borcumuzu nasıl ödeyeceğiz? Rızkımızı nasıl temin edeceğiz” diye sordu.
Bir başka esnaf ise  Erciyes Kayak Merkezi’ndeki tatilciler üzerinden örnek vererek, yetkililerin keyif için Erciyes’e gittiği yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Esnafı dinleyen Kazım Yücel, esnafların can çekiştiğini belirterek, . “Tüm Türkiye’de bayileri olan ve zincir market şeklinde işlem yapan şirketler kısıtlamadan etkilenmezken; günlük kazancı belki 100 TL’yi geçmeyen esnaf gurubunun işletmesi pandemi bahanesi ile kapatılıyor. Aynı ürünleri satmasına rağmen küçük esnafın hafta sonu dükkanlarını açmalarına izin verilmezken, büyük market zincirleri kısıtlamadan muaf tutuluyor. Bu çifte standarda son vermek lazım. Ya herkese dükkanını kapattıralım ya da küçük esnafın da iş yapmasına olanak verelim” diye konuştu. Yetkililere çağrıda bulunan Yücel, “Artık küçük esnafın sesini Allah aşkına duyun” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica