İGF

Kayseri’de Doğu Türkistanlıların seslerine ses oldu

Gelecek Partisi Kayseri İl Başkanı Av. Zülküf Arslan, soykırıma varan Çin zulmünden kaçarak Türkiye’ye ve Kayseri’ye sığınan Doğu Türkistanlılar ile bir araya geldi. Arslan, yaptıkları basın açıklamasıyla Doğu Türkistanlıların seslerine ses oldu.

KAYSERİ (İGFA) – Gelecek Partisi Kayseri İl Başkanı Av. Zülküf Arslan, soykırıma varan Çin zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan Doğu Türkistanlılarla bir araya gelerek ortak açıklama yaptı. Doğu Türkistan’da yaşanan soykırıma ve dramla dikkati çeken Aslan, Uygur Türklerinin ülkemizde ve şehrimizde yaşadıkları sorun ve sıkıntıları da dile getirdi.

“Doğu Türkistanlılar bizim hem soydaşımız, hem de dindaşımızdır” diyen Arslan, “Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan 16 yıldızın temsil ettiği Devletlerden birisi de Uygur Hanlığı’dır. Kaldı ki bu insanlar Türk veya Müslüman olmasalar bile, sırf insan oldukları için, orada insani bir dram yaşandığı için yanlarında olmamız gerekirdi. Ancak kendilerinin “Dünya mazlumlarının sesi” olduklarını iddia eden Hükümet’in Dışişleri Bakanı, üzülerek belirtiyorum ki “Çin’in güvenliği, bizim güvenliğimizdir” diyerek mazlumların değil bizzat zulüm ve soykırım yapan Çin’in yanında olduklarını beyan etmiştir” dedi.

Uygur Türkü kardeşlerimizin 21. yüzyılda soykırım yapan Çin’e iade edilmesini reddettiklerini ifade eden Av. Arslan, bu konuda hükümetin de gerekli önlemleri almasını talep etti.  

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica