İGF

Kayseri’den yüzde yüz yerli üretim

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tramvay araçlarının hareket sistemleri olan bojilerde bulunan ve yolculuk konforu ile birebir ilgili olan kauçuk ve yay parçalarının yük altında kontrolünü sağlayan otomatik çalışan bir test cihazı olan Boji Pres’i üretti.

KAYSERİ (İGFA) – Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ulaşım A.Ş. mühendis ve teknikerlerinin çalışması sonucunda tasarlanarak Kayseri sanayisi ile birlikte yüzde 100 yerli olarak Kayseri’de üretilen ‘Boji Pres’ cihazını yerinde inceledi.

Araç ağır bakımlarının ardından boji dengelemelerinin yapılarak sarsıntısız ve rahat bir yolculuk sunulması amacıyla aracın yürüyen aksamlarının ayarlanması işleminde kullanılacak olan yerli üretim Boji Pres, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. bünyesindeki tüm boji çeşitlerinde kullanılabileceği gibi gelecekte alınması ihtimal tüm marka araç bojileri üzerinde de kullanılabilecek global bir ürün olarak tasarlandı.

Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu’dan bilgiler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bu projenin tamamının yerli üretim olduğuna dikkat çekti. Ekibi kutlayan Büyükkılıç, “Burada ‘boji press’ üretimi diye bildiğimiz bu testle ilgili olan sistemi, yine Kayserimizin tüm imkânlarını kullanarak tamamı yerli bir şekilde yapılmış olan önemli bir çalışmaya imza atılmış durumda. İnşallah daha bu tür çalışmaları hızlandırmalarını arttırmalarını, Kayserimize ve ülkemize katma değer sağlamalarını diliyorum. ‘Know how’ şeklindeki bilgi oluşumunu da sağlamaları bizim için önemli” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica