Sağlık

Keçi peynirli Roka salatası 2 kişilik sofra için tarifimiz

Keçi peynirli Roka salatası 2 kişilik sofra için tarifimiz Sabri Ülker Vakfı, “Yemekte Denge Mutfağı” zengin besin öğesi içeriği ile balığı en lezzetli haliyle tüketmek isteyenler için özel tarifler sunuyor. Keçi peynirli Roka salatası 2 kişilik sofra için tarifimiz detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Keçi peynirli Roka salatası 2 kişilik sofra için tarifimiz

“Her tarifin besin öğeleri içeriği ile sağlık ilişkisine yönelik bilgiler sağlıyor”

Yemekte Denge Mutfağı, Sabri Ülker Vakfı’nın yeterli ve dengeli beslenmeye katkıda bulunmak hedefiyle hayata geçirdiği en önemli projelerinden biri. Yemekte Denge Mutfağı, birbirinden farklı besinler ve pişirme yöntemleri ile hazırlanan lezzetli ve dengeli tarifleri videoları ile birlikte paylaşıyor, her tarifin besin öğeleri içeriği ile sağlık ilişkisine yönelik bilgiler sağlıyor.

“Dengeli beslenmenin olmazsa olmazı…”

Yemekte Denge Kış Mutfağı, dengeli beslenmenin olmazsa olmazı, omega-3 yağ asiti, çinko, iyot, selenyum, fosfor ve kaliteli protein kaynağı balık tariflerine de yer veriyor. Yemekte Denge Mutfağı’na ait tüm tarifler youtube.com/user/sabriulkervakfi/videos adresinde yer alıyor.

Keçi Peynirli Roka Salatası (2 kişilik)

Malzemeler

1 küçük demet roka
1 yemek kaşığı keçi peyniri
1 tam ceviz içi
3 adet kurutulmuş domates
1 tatlı kaşığı kuru üzüm
2 adet kuru kayısı
Çeyrek limon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı balsamik sirke

Hazırlanışı

Rokaları yıkayıp kurulayın, iri parçalar halinde doğrayın ve bir kaba alın. Kuru üzüm, kurutulmuş domates ve kuru kayısıları küçük küpler halinde doğrayın ve rokaların üzerine serpiştirin. Ardından iri parçalara böldüğünüz cevizi ekleyin. Balsamik sirke, limon ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırın. Sos malzemesi ile harmanladığınız yeşil salatanın üzerine, küçük parçalara ayırdığınız keçi peynirini ekleyerek servis edin.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica