Siyaset

Kendine gelecek bulamayan çer çöplerle siyaset yapılmaz

Kendine gelecek bulamayan çer çöplerle siyaset yapılmaz AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Akşener’in kurduğu İyi Parti’yle ilgili açıklamalarda bulundu. Kendine gelecek bulamayan çer çöplerle siyaset yapılmaz detaylar haberimizde…

Kendine gelecek bulamayan çer çöplerle siyaset yapılmaz

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Meral Akşener’in başkanlığında kurulan İyi Parti’yle ilgili olarak, “Şuradan buradan kopmuş, hiçbir partide kendine gelecek bulamayacağı anlaşılan çer çöplerle siyaset yapılarak başarılı olunmuş olsaydı bundan önce pek çok parti başarılı olurdu” dedi.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Metiner, Akşener liderliğinde kurulan İyi Parti için şu ifadeleri kullandı:

“Zaman kaybı”

“Hiç yorum yapmak istemiyorum. Türkiye toplumu buna karar verecektir. Şuradan buradan kopmuş, hiçbir partide kendine gelecek bulamayacağı anlaşılan çer çöplerle siyaset yapılarak başarılı olunmuş olsaydı bundan önce pek çok parti başarılı olurdu. Parti programını okudum, konuşmasını dinlemeye gerek yok, zaman kaybı olur, siyasetle uğraştığımız için parti programını okumak zorunda kaldık.”

“Hesaplaşmasını 2019’da sandıkta yapacağız”

Metiner, “Kimseyi kastederek ‘çer çöp’ ifadesini kullanmıyorum. Pesilvanya odaklı siyasetler, Türkiye’yi eski Türkiye’ye döndürmeye çalışan siyasetler milletimiz nezdinde asla kabul görmeyecektir. Türkiye’de siyasetin iki ekseni var; biri milli ve yerli, milletin yönetimini esas alan unsurlar, diğeri de eski Türkiye özlemcileri, eski Türkiye artıkları, gayri milli unsurlar. Amerika’ya ‘cici’ diyen, terör örgütleriyle kol kola giren, gayri milli mandacı, mankurt zihniyetler bir araya gelecek ve bunun hesaplaşmasını 2019’da sandıkta yapacağız” diye konuştu.

Meral Akşener: Bu bir iktidar yürüyüşüdür

Yeni partinin (İYİ Parti) kuruluş toplantısında konuşan Meral Akşener, AKP iktidarının gidici olduğunu belirterek “Bu bir iktidar yürüyüşüdür. Allah yoldaşımız olsun” dedi. Akşener, oy birliğiyle İyi Parti’nin kurucu Genel Başkanı seçildi.

Meral Akşener, yol arkadaşları ile birlikte kurduğu parti için Nazım Hikmet Kültür Merkezinde program düzenlendi. Program öncesi polis ekipleri kültür merkezinin çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Programa Türkiye’nin çeşitli noktalarından çok sayıda vatandaş katıldı. Meral Akşener ile birlikte binlerce insanın katıldığı programda, salonda çok sayıda kişi ayakta kaldı. Program 200 kurucular kurulunun tanıtımı ile başladı.

Kurucular kurulunun tanıtımının ardından kürsüye Meral Akşener çağırdı. Bu sırada salonda bulunan kalabalık ayağa kalkarak Akşener’i alkışladı. Akşener’de bu ilgiye alkışla cevap verdi. Konuşmasının ilk bölümünde iktidar ve muhalefet partilerini eleştiren Akşener, daha sonra konuşmasına ara vererek partisinin isminin açıklanacağı klibi izledi. Hazırlanan klipte partinin isminin ‘İYİ PARTİ’ olduğu açıklandı, sloganı ise ‘Türkiye İyi Olacak’ olarak belirlendi. Partinin isminin açıklandığı esnada Akşener ve salondaki kişiler alkışla eşlik etti. Kalabalık grup, ‘Başbakan Meral’ şeklinde slogan attı. Ayrıca Akşener, bu slogana ‘Ben Cumhurbaşkanı olacağım’ şeklinde cevap verdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica