Genel

Kent içinde merkez olan Acısu parkı çöl ve çöplük olmuş

Kent içinde merkez olan Acısu parkı çöl ve çöplük olmuş İzmit Belediyesi, bir süre önce ortada hiçbir neden olmadığı halde parkın 85 yıllık batı cephesi kapısını kapattı. Zamanla, bu uygulamanın anlamsızlığı ve bölgeye verdiği zarar ortaya çıkmaya başladı. Kent içinde merkez olan Acısu parkı çöl ve çöplük olmuş detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Mustafa GökselAkar haber

Kent içinde merkez olan Acısu parkı çöl ve çöplük olmuş

İzmit’in en eski, sevimli parkı ve nadir kalmış, tarihi çınarlar içeren kent içi yeşil alanlarının başında Acısu Parkı gelir.

Deyim yerinde ise son zamanlarda Acısu Parkı’nın başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi.

Bir sorumsuzluk örneği olarak güzelim parka çim ekilmediği ve düzenli bakım yapılmadığı yetmezmiş gibi, parkın bir çöplük haline getirildiği ortaya çıktı.

“Belediye başkanına defalarca verilen dilekçelere olumlu yanıt alamadılar”

İzmit Belediyesi, bir süre önce ortada hiçbir neden olmadığı halde parkın 85 yıllık batı cephesi kapısını kapattı. Zamanla, bu uygulamanın anlamsızlığı ve bölgeye verdiği zarar ortaya çıkmaya başladı.

Kapının kapanmasıyla halkın parka ulaşımı engellendiği gibi ortaya çöplerin döküldüğü ve serserilerin toplanıp içki içtiği ölü bir alan çıktı.

Bölge halkı, bu durumun düzeltilmesi için İzmit Belediyesi’ne dilekçe verdiği halde olumlu bir yanıt alamadı ve Başkan Nevzat Doğan da randevu taleplerine cevap dahi vermedi..

“Vatandaş şikayetini daha yukarılara taşımaya kararlı”

Bölge halkı bir çıkış yolu bulamayınca ve bu pisliği çekmek zorunda olmadığı için belediyenin sorumsuzluğunu, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanlığı ve AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığına dilekçe vererek belediyenin sorumsuz tavrını şikayet etmeye hazırlanıyor.

Bölge halkı bizce yerden göğe kadar haklı…

Bir de halkın taleplerini dikkate alarak Başkan Sayın Nevzat Doğan’a iki çift laf etmek istiyoruz.

“Düş dünyasından uyanıp biraz ayaklarınızın üstüne basın ve kamu yararına hizmet ediniz”

Nevzat Bey, siz tıp tahsili yapmış gerçekten zeki ve iyi niyetli bir insansınız. Şu ‘’Avrupa kenti İzmit, 1 milyon turist’’ hayallerini bir kenara bırakın da kentin temizliği, yeşilliği ve kalkın talepleriyle ilgilenin biraz. Kent halkı sizden başka bir şey istemiyor. Düş dünyasından uyanıp biraz ayaklarınızın üstüne basın ve kamu yararına hizmet ediniz…

Ayrıca çöplükler içinde gezinmeye meraklı 1 milyon turist bulunacağını da hiç sanmıyoruz…

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica