Siyaset

Kentlilik Bilinci Geliştirilmelidir!..

Kentlilik Bilinci Geliştirilmelidir!..

Vatan Partisi Kocaeli İl Başkanı Yalçın Arslan’ın İzmit’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıldönümü nedeniyle yayınlamış olduğu kutlama mesajı:

İzmit’in kurtuluşu; “Bizi milletçe yok etmek isteyen emperyalizme karşı ve bizi yutmak isteyen kapitalizme karşı milletçe mücadeleyi uygun gören bir doktirini takip eden insanlarız.” görev anlayışıyla Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve bir avuç fedainin öncülüğünde insanlık tarihine altın harflerle yazdırdığı bu büyük mücadelede önemli bir yer tutar.

Kocaeli Yarımadasında İzmitimizin ve ülkemizin kurtuluşu için gözünü kırpmadan mücadele eden İbrahim Süreyya Bey, Yahya Kaptan, İpsiz Recep, Kara Fatma ve canlarını feda eden binlerce isimsiz kahraman bu büyük destanın tarihsel kimlikleridirler.

Bir zamanların yeşili ve mavisiyle ve içinden geçen treniyle ünlenen şiirsel kentimiz Kocaeli; geçmişindeki çarpık sanayileşme, şehirleşme ve rant paylaşımı önceliğiyle günümüzde bir sorunlar yumağına dönüşmüştür.

Son yıllarda, kente yapılan tüm alt/üst yapı yatırımları ve kente estetik dokunmalar bu gerçeğin yok olduğunu getirmemektedir.

Ayrıca, demografik değişim, kültürel çeşitlilik maalesef kentlilik bilincinin tam teşekkülünü henüz sağlamamıştır. Bu da kentin her enlem ve boylamda bilimsel ve çağdaş normlarda gelişiminin önünde bir set olarak durmaktadır. Bu sosyolojik olgu, kentlilik bilincine evrilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, kentimizin 101. kurtuluş yıldönümümde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlığımız uğrunda canlarını vermiş olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Ruhları şad olsun.

Tüm hemşehrilerimizin Bayramı kutlu olsun.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica