İGF

Kıbrıs Girne’de “Limasol ve Kadınları” kitabı tanıtıldı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Limasollular Derneği tarafından hazırlanan “Leymosun (Limasol) ve Kadınları” isimli kitabın tanıtım etkinliğine katıldı.

KKTC (İGFA) – Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmasında, aldığı davet üzerine kitap tanıtım etkinliğinde bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, geçmişte Limasol’da geçen anılarını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında, Limasollular (Leymosunlular) Derneği eski Başkanı Emekli Komutan Engin Naşit’i rahmetle andı. Cumhurbaşkanı Tatar, kitabın hazırlanmasında katkıları olan Özay Akif ve Hasan Kahvecioğlu’na da teşekkür etti.

Kıbrıslı Türklerin geçmişte çok acılar çektiğini ve nereden geldiğimizi asla unutmamız gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Limasol’da esir kamplarından Kuzey’e geçenlerin ve onların yaşadıklarının saygıyla hatırlandığını söyledi.

“Bu mücadeledeki kahraman kadınlarımızı ben de bir kez daha anmak istiyorum” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, ülkemize önemli hizmetler vermiş Ayten Berkalp gibi Kıbrıslı Türk kadınlarını konu alan kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutladı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica