Genel

Kılıçdaroğlu gereğini yapsın

Kılıçdaroğlu gereğini yapsın Kalın CHP’nin içinde bazı kimselerin YPG/PYD’ye dolaylı olarak destek verdiklerini öne sürerek Kemal Kılıçdaroğlu’ndan gereğini yapmasını beklediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu gereğini yapsın detaylar haberimizde…

Kılıçdaroğlu gereğini yapsın

“CHP’nin içinde bazı kimseler YPG/PYD’ye dolaylı olarak destek veriyorlar”

Kalın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili bir soruya yanıt verdi. Kalın CHP’nin içinde bazı kimselerin YPG/PYD’ye dolaylı olarak destek verdiklerini öne sürerek Kemal Kılıçdaroğlu’ndan gereğini yapmasını beklediklerini söyledi.

Kalın şunları söyledi;

“Kılıçdaroğlu’nun PYD/YPG’nin bir terör örgütü olduğunu ifade etmiş, memnuniyet verici”

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun PYD/YPG’nin bir terör örgütü olduğunu ifade etmiş, memnuniyet verici ama bunu sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra yapması da manidar. Şunu da gözardı etmemek lazım; hala CHP içinde PYD’ye YPG’ye terör örgütü diyemeyen dolaylı olarak onlara destek veren arka çıkan bir takım seslerin de olduğunu görüyoruz. Umarız bu konuda da Sayın Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı sıfatıyla gerekli adımları atacaktır.”

“Rejimle herhangi bir temasımız söz konusu değil”

Kılıçdaroğlu ‘Suriye rejimi ile temasa geçilmeli’ önerisine ilişkin bir soru üzerine de “Rejimle herhangi bir temasımız söz konusu değil. Şu anda öyle bir temasın kurulması da söz konusu değil. Kendi ulusal çıkarlarımız doğrultusunda karar alır uygularız.”

“ABD’nin PYD ve YPG’ye verdiği destek maalesef sürüyor”

“Suriye sahasında çok değişik şeyler yaşanıyor yeni vekâlet savaşları hayata geçirilmeye çalışılıyor. ABD’nin PYD ve YPG’ye verdiği destek maalesef bunun örneklerinden. Rejim ile doğrudan bir temas, görüşme şu anda zaten bizim gündemimizde yok. Bu konuda da bir değişiklik söz konusu değil” diye konuştu.

Beka söz konusu ise…

İbrahim Kalın: “Ülkenin, Devletin, Milletin beka meseleleri söz konusu olduğunda partizan bir yaklaşımla bu konular ele alınmaz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica