Siyaset

Kılıçdaroğlu, İnatla azimle yürüyeceğim

Kılıçdaroğlu, İnatla azimle yürüyeceğim, dedi. Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’nde 5. Gün. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü’nde beşinci gün, Kargasekmez Kamp Alanı’ndan başladı. Kılıçdaroğlu, yürüyüş sırasında kalp krizi geçiren ve bugün hayatını kaybeden Hasan Tatlı için “Çok üzgünüz. Adalet yolundaki ilk kaybımız. İnşallah, bundan sonra buna benzer bir olayla karşılaşmayız” diye konuştu. 80 milyonun adaleti için, Kılıçdaroğlu, İnatla azimle yürüyeceğim, dedi.

Kılıçdaroğlu, İnatla azimle yürüyeceğim

Yürüyüşün beşinci günü, Kargasekmez Kamp Alanı’ndan başladı. Kılıçdaroğlu, yürüyüş sırasında kalp krizi geçiren ve bugün hayatını kaybeden Hasan Tatlı için “Çok üzgünüz. Adalet yolundaki ilk kaybımız. İnşallah, bundan sonra buna benzer bir olayla karşılaşmayız” diye konuştu. CHP yürüyüşünde 5’inci gün Kızılcahamam’a bağlı Bulak Köyü’nde sona erdi. Öte yandan CHP Türkiye genelinde, 18.00’de 2 dakika adaleti düşünme eylemi başlatma kararı aldı. Tekin Bingöl, “Herkes durarak adaleti düşünecek” dedi. CHP örgütlerinin de bulundukları yerde eyleme katılacağı belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ’Adalet Yürüyüşü’nün 5’inci günü saat 16.50’de Kızılcahamam’a bağlı Bulak Köyü’nde sona erdi. Bugün 22 kilometre yol kat eden Kılıçdaroğlu, geceyi burada geçirecek.

3 ayrı noktada mola verildi

Elinde ’Adalet’ yazılı dövizle yürüyen Kemal Kılıçdaroğlu’na bugün de çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, çeşitli il ve ilçelerden gelen teşkilat mensuplarıyla gönüllüler eşlik etti. Yürüyüş boyunca biri öğle vakti olmak üzere toplam 3 ayrı noktada mola verildi. Yürüyüş, jandarma ve polisin güzergah boyunca aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Konvoy güzergahı üzerinde özellikle yerleşim yerlerinden uzaklaşıldıkça yol kenarındaki ormanlık alanlarda jandarma ekipleri nöbet tuttu. Yoldan geçen araçlardan gösterilen yürüyüşe gösterilen ilgiye yönelik Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler alkışlarla ve el sallayarak karşılık verdi.

Onur akın da eşlik etti

Yürüyüşün son etabında sanatçı Onur Akın da konvoya dahil oldu. Akın, başta CHP Lideri Kılıçdaroğlu olmak üzere yürüyenlere yanında getirdiği kırmızı karanfillerden takdim etti.
Ayrıca yürüyüş konvoyunun ortalarında bulunan CHP Milletvekilleri Hilmi Yarayıcı, Eren Erdem, Onursal Adıgüzel, Utku Çakırözer’in de aralarında bulunduğu grup; yürüyüş boyunca Gençlik Marşı ve İzmir Marşı’nın yanı sıra çeşitli türküler söyledi. Yürüyüşün 5’inci günü Bulak Köyü’nde sona erdi. Kılıçdaroğlu, burada kendisini bekleyenler tarafından ’Adalet’ sloganlarıyla karşılandı. Burada kurulan konaklama çadırında gece geçirilecek. Yürüyüş yarın yine erken saatlerde başlayacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica