Siyaset

Kılıçdaroğlu: “Türkiye çoklu organ yetmezliğinden kurtulmalı!”

Kılıçdaroğlu: “Türkiye çoklu organ yetmezliğinden kurtulmalı!”

ANKARA (İGFA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Çankaya’da muhtarlar ve kanaat önderleri ile buluştu.

Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları herkesin bildiğini, el birliğiyle Türkiye’yi aydınlığa çıkarmak gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bir barış ortamı getirmemiz lazım. Bir huzur ortamının olması lazım. Siyaset kurumunun topluma güven vermesi lazım. Karşılıklı güvenin, saygının oluşturulması lazım” değerlendirmesini yaptı. Devletin organlarının tartışılması konusuna değinen Kılıçdaroğlu, “İlk dört madde zaten, değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen maddeler. Bunlar da tartışılıyor son günlerde ama, o tartışmaların tamamı yapay. Hiç kimse ilk dört maddeye dokunamaz. İlk dört maddenin teminatı Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefli vatandaşlarıdır. Bunu herkesin bilmesini isterim” dedi.

Türkiye’nin çoklu organ yetmezliği ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, çoklu organ yetmezliğinden iktidarı kurtarmanın yolu milletin kendi vekilini seçmesi olduğunu söyledi. “Milletin vekilini millet seçmelidir” diyen Kılıçdaroğlu, işi ehline teslim etmek zorunda olduklarını belirterek, “Bir kişiye devlet teslim edilemez. Dünyanın hiçbir yerinde bir kişiye devlet teslim edilmemiştir. Osmanlı’da padişah vardı, vezir ve ulema heyeti de vardı. Devleti bir kişiye teslim etmişiz. Olmaz, yanlıştır. Bizim oturup düşünmemiz lazım, beraber. Bunu düzeltemezsek, sonu felaket olur. Nasıl felaket olur? İşte yaşıyorsunuz zaten. Türk lirasının nasıl erdiğini görüyorsunuz. Nasıl eriyor; en çok milliyetçiyiz, yerliyiz diyen insanların iktidarında eriyor” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında her muhtarın bütçesinin olması gerektiğini söyledi.  “Şartlar ne olursa olsun iktidar olduğumuzda Süleyman Şah Türbesi’ni kendi topraklarımıza dikeceğiz, bayrağımızı da oraya dikeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, “İçimde ukdedir. Bunu bir hafta içinde yapmazsam siyaseti bırakacağız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilktir. Kendi toprağını bırakıp kaçıyorsun. Üstelik karşında bir ordu da yok. Bizim şanımıza yakışmaz bunların tamamını düzelteceğiz” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=zfk6mzc7fvs
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica