Siyaset

Kılıçdaroğlu: “Yerel medyaya pozitif ayrımcılık yapılmalı”

Kılıçdaroğlu: “Yerel medyaya pozitif ayrımcılık yapılmalı” … Kılıçdaroğlu, “Biz bazen kendi dünyamızda kendimizi yeteri kadar sorgulayamıyoruz. Hatalarımızı, yanlışlarımız göremiyoruz. Hatalarımızı ve yanlışlarımızı dillendirecek olan sizlersiniz” dedi. detaylar haberimizde…

Kılıçdaroğlu: “Yerel medyaya pozitif ayrımcılık yapılmalı”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yerel medyaya pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris’te düzenlenen Anadolu Buluşması – Yerel Medya Çalıştayı’nın kapanışında konuştu. Kılıçdaroğlu daha sonra çalıştaya katılan basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Basın meslek örgütlerinin katkılarıyla Marmaris Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen çalıştaya 60 ilden yaklaşık 300 gazeteci katıldı. Çalıştaya Kocaeli Medya Mensupları Cemiyeti Başkanı Bahar Kaymakçı Erdoğan da katıldı. Çalıştayın kapanış gününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir konuşma yaptı. “Doğru habere ihtiyacımız var” diyen Kılıçdaroğlu, “Gerçeklerin acı olduğunu ama mutlaka ortaya çıkacağını gazeteci arkadaşlarım ifade ettiler. Bizim doğru habere ihtiyacımız var. Bizim sağlıklı ve tutarlı eleştiriye ihtiyacımız var. Biz bazen kendi dünyamızda kendimizi yeteri kadar sorgulayamıyoruz. Hatalarımızı, yanlışlarımız göremiyoruz. Hatalarımızı ve yanlışlarımızı dillendirecek olan sizlersiniz” dedi.

“ANAYASA’DA DÖRDÜNCÜ GÜÇ OLMALI”

Basının Anayasa’da dördüncü güç olması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Anayasa değişikliğinde dördüncü güç olarak medyayı koyalım. Olmalı. Medyanın çok önemli bir güç olduğunu hepimizin bilmesi gerekiyor. Politikacıların alkışlardan hoşlandığı ifade edildi. Ben aksi görüşteyim. Politikacıların en çok eleştiriye ihtiyaç duymaları gerektiğine inanıyorum. Gazeteciliğin yaşanan sorunları iktidara aktaran bir organ olduğunu bilmemiz lazım. Politikacıların alkışa değil sağlıklı tutarlı eleştiriye ihtiyacı var. Bizim de hatalarımız olabilir, ama bize hatalarımızı bağımsız olarak bildiren medya olursa aynı hataları tekrar etmeyiz” diye konuştu.

YEREL MEDYAYA POZİTİF AYRIMCILIK

Yerel medyaya pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Basın İlan Kurumu’nun fiyat tarifeleri de siyasi iktidarın iki dudağı arasında, onun da değişmesi lazım. Basın İlan Kurumu’nun yerel medyaya pozitif ayrımcılık yapması lazım. Yerel medyanın bazen çalışanlarına ücret ödemekte zorluk çektiğini biliyoruz. Medyada sendikalaşma zorunlu olmalı. Medya çalışanı patronuna karşı da haberinin arkasında durma gücüne sahip olmalı. Ama ücret sendikacılığı değil. Gazeteci yakaladığı haberi özgürce yazabilmeli. Patron ‘Şu haberi yazma’ dediği zaman da ‘Hayır haberi yazmalıyım’ diyebilmeli. RTÜK’ün yeniden yapılandırılması lazım. Siyasetçilerin sayısı çok, minimum yapılabilir. Medya kurumlarının temsilcilerini sayısı artırılmalı. Objektif kurallara uygun reyting ölçüm sistemini gelmesi lazım. Bedava ilanlar var. Sağlık Bakanlığı, diğer kurumların. İlan veriyorsanız, bunun bedelinin de ödenmesi gerekiyor” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica