Siyaset

Kılıçdaroğlu, Yürüyüş Maltepe’de Bitmeyecek

Kılıçdaroğlu, Yürüyüş Maltepe'de Bitmeyecek
Kılıçdaroğlu, Yürüyüş Maltepe’de Bitmeyecek

Kılıçdaroğlu, Yürüyüş Maltepe’de Bitmeyecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 7. gününde Bolu il sınırına girdi. Habercilerin yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte, Kılıçdaroğlu gazeteci Çiğdem Toker’e de ilginç bir açıklama yaptı, “Yürüyüş Maltepe’de bitmeyecek. Devamı da gelecek” dedi. Bolu Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ’Adalet Yürüyüşü’nün Bolu’yu kapsayan bölümüyle ilgili alınan önlemleri ve güzergahı açıkladı. Yürüyüş, Bolu ili sınırları içerisinde; Ankara- Bolu sınırından Gerede İlçesine kadar D-750 Karayolu, Gerede İlçesinden Bolu- Düzce sınırına kadar D-100 Karayolu güzergahı kullanılarak yapılacak. Kılıçdaroğlu, Yürüyüş Maltepe’de Bitmeyecek

Kılıçdaroğlu, Yürüyüş Maltepe’de Bitmeyecek

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşünde 7.gün, Vedat Türkali’nin kendi sesinden okuduğu “Bekle Bizi İstanbul” şiiriyle sabah 09.00’da başladı. Balyoz mağdurları ile Manisa Soma’da yaşamını yitiren madenci ailelerinin, Kamu-İş Sendikasının ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı yürüyüşte alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Yürüyenlere jandarma komando birliği orman içinden ve yol kenarından eşlik ederken drone uçuşu da devam etti.

Aileler, Balyoz davalarında sanık olup yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı pankart taşıdılar.

Pankartta Balyoz’dan hapis yatan, hastalığı nedeniyle salıverilen daha sonra da beraat eden emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak da yer alıyordu. Balyoz Davası’nda darbeye teşebbüs suçundan 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Kurmay Albay Murat Özenalp de yaşadığı büyük üzüntülerin sonucu geçirdiği beyin kanamasıyla yaşamını yitirmişti.

MAHRUKİ TİŞÖRTÜNDE ERGENEKON MAĞDURLARI

Yürüyüşe Nasuh Mahruki ve beraberindekiler de katılırken üzerlerine Ergenekon kumpas sürecinde yaşamlarını yitiren Kuddusi Okkır, Türkan Saylan gibi isimlerin fotoğraflarının yer aldığı tişörtler giydiler.

Soma’da 2014’de yaşanan maden felaketinde yaşamını yitiren 301 maden şehidinin aileleri de bugünkü yürüyüşte dikkat çeken bir diğer grup oldu. Madenci baretleriyle gelen aileler, facianın asıl sorumlularının yargılanarak ceza almaları için yürüyüşe destek verdiklerini belirttiler.

CHP dünkü grup toplantısının ardından bugün de Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısını yürüyüş molasında yaptı.

Kamu-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı yürüyüşte, Bolulu vatandaşların bir bölümü arabalarıyla getirdikleri suları, bir bölümü de kuruyemişleri yol boyunca yürüyüşçülere dağıttılar.

“DEVAMI DA OLACAK”

Bu arada Cumhuriyet gazetesinden Çiğdem Toker, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinden ilginç bir not aktardı. Toker bugünkü yazısında yürüyüşte sohbet ettiği Kılıçdaroğlu’na Maltepe’den sonraki hedeflerinin ne olduğunu sordu. Kılıçdaroğlu’nun yanıtı ise “Orada bitmeyecek. Devamı da olacak” oldu.

DEMİRTAŞ YANITI

Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’ne uzanıp uzanmayacağına ilişkin soruya ise, “Böyle bir hazırlığımız yok” yanıtını verdi.

ANKARALI TURGUT DA YÜRÜYÜŞTE

Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’ne sanatçılardan da destek gelmeye devam ediyor. Yürüyüşün dünkü bölümüne Sanatçı Hüseyin Turan ile Ankaralı Turgut da katıldı. Ayrıca Genco Erkal ve Emre Kongar da yürüyüşe katıldı.

Kılıçdaroğlu, Yürüyüş Maltepe’de Bitmeyecek-2

2002 Kırkpınar ve Dünya yağlı güreş şampiyonu Savaş Yıldırım da yürüyüşe katıldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica