Siyaset

Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsü’ çıkışına AKP’den tepki

Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsü’ çıkışına AKP’den tepki

Başörtüsünü yasal güvence altına alacak kanun teklifini yarın Meclis’e sunacaklarını açıklayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na AKP’li isimlerden tepkiler geliyor

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsü’ mesajına, “Aslolan yasa değil vesayetçilerle iş tutmamaktır” sözleriyle tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda “Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız” dedi. Başörtüsünü yasal güvence altına alan kanun teklifini yarın TBMM’ye sunacaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, “Saray’ın da samimiyet turnusolu bu. Bakalım onların tutumu ne olacak” ifadesini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin de CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek, “Onca yıl milyonlarca kadının hayatını mahvettikten sonra ya hakiki özür dileyin ya da sükut edin” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica