İGF

Kilis meralarında gübreleme uygulaması

Kilis’te Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından sorumluluk alanındaki 6 köyde mera çalışmaları kapsamında gübreleme yapıldı.

KİLİS (İGFA) – Kilis Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, hayvan yetiştiriciliğinde önemli girdilerden bir olan kaba yem ihtiyacının meralardan karşılanması amacıyla mera ıslahı ve amenajmanı projeleri kapsamında sorumluluk alanlarında çalışmalar yaptıklarını söyledi. Müdür Kökçüoğlu, merkez ilçeye bağlı Beşenli, Çalkaya ve Tahtalı, Musabeyli ilçesine bağlı Kolpınar ve Elbeyli ilçesine bağlı Yenideğirmen, Polateli İlçesine bağlı Yeniyurt Köylerinde toplam 6 bin 495 dekarlık mera alanına 14 bin kilogram kompoze (20.20.0) gübresi uygulandığını bildirdi.

Gübreleme uygulaması yapılan meralarda ot üretimi ve kalitesinin arttırılmasına yönelik işlemlerin de yapıldığını kaydeden Müdür Kökçüoğlu, gübreleme uygulaması yapılmayan mera alanlarında ise otlatma periyoduna uyularak, meraların doğal tohumlamaya bırakılması ve vasfının iyileştirilmesinin sağlandığını kaydetti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica