Siyaset

Kimin hangi filmi seyredeceğine masa başında üç siyasetçi karar veremez

Kimin hangi filmi seyredeceğine masa başında üç siyasetçi karar veremez CHP Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM Genel Kurulu’na seslendi. İnternetle ilgili yeni düzenlemelere ilişkin konuşan Çakırözer, “Adına lisans şartı deseniz de bunun adı muhalif sesleri susturmaktır, bunun adı sansürdür” dedi. Kimin hangi filmi seyredeceğine masa başında üç siyasetçi karar veremez detaylar haberimizde…

Kimin hangi filmi seyredeceğine masa başında üç siyasetçi karar veremez

“OHAL döneminde onlarca gazeteyi, radyoyu, televizyonu kapattınız. Şimdi de internet üzerinden yayın yapan platformları engellemek istiyorsunuz”

CHP Eskişehir Miletvekili Utku Çakırözer TBMM Genel Kurulu’nda Vergi Kanunlarının Değiştirilmesine ilişkin kanun tasarısının görüşmeleri sırasında söz aldı. Hükümete “OHAL’i kaldırın, basın özgürlüğünün önünü açın” çağrısında bulunan Çakırözer internetle ilgili yeni düzenlemelere ilişkin,“OHAL döneminde onlarca gazeteyi, radyoyu, televizyonu kapattınız. Şimdi de internet üzerinden yayın yapan platformları engellemek istiyorsunuz. Adına lisans şartı deseniz de bunun adı muhalif sesleri susturmaktır, bunun adı sansürdür” diye konuştu.

“Yurttaşlarımız internette dilediği platformu özgürce izleyebilmeli, takip edebilmeli”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hükümetin internete yeni yasaklar getiren düzenlemesini eleştiren Çakırözer Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un Türk dizilerinin Suudi Arabistan’da yasaklanmasına gösterdiği tepkiyi hatırlatarak, “Sayın Numan Kurtulmuş Suudi Arabistan’da Türk dizilerinin yasaklanması ile ilgili ‘Kimin hangi filmi seyredeceğine masa başında oturup üç siyasetçi karar veremez. Bu devirler çoktan geride kaldı’ dedi. Madem öyle bu devirler Türkiye’de de geride kalmalı, yurttaşlarımız internette dilediği platformu özgürce izleyebilmeli, takip edebilmeli” dedi.

“Deutsche Welle gibi Türkçe yayın yapan uluslararası basın kuruluşlarına da sansür getiriyor”

Hükümetin bir yandan ekonominin ve yatırım ortamının iyileştirmesine ilişkin kanun çıkardığını, diğer yandan yasaklara devam ettiğini belirten Çakırözer, torba kanundaki internet yayınlarına getirilen yasaklamalar ilişkin ise “İnternet üzerinden yayın yapan platformlara getirilen bu düzenleme sadece yerli internet haber kanalları engellenmiyor. Deutsche Welle gibi Türkçe yayın yapan uluslararası basın kuruluşlarına da sansür getiriyor. Bu son derece sakıncalıdır. Bırakın yatırım ortamına katkı sağlamak, tam tersine, ekonomimize, ülkemizin dünyadaki itibarına büyük darbe vuracaktır” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica