Genel

Kimyasal saldırı provokasyondu ve kanıtlara sahibiz

Kimyasal saldırı provokasyondu ve kanıtlara sahibiz Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye’nin başkenti Şam’a bağlı Doğu Guta’nın Duma ilçesindeki kimyasal saldırı iddiasını desteklemek için hazırlanan görüntülerin ilçedeki bir hastanede kayda alındığını söyledi. Konaşenkov, kimyasal saldırı provokasyonun arkasında İngiltere olduğunu gösteren kanıtlara sahip olduklarını vurguladı. Kimyasal saldırı provokasyondu ve kanıtlara sahibiz detaylar haberimizde…

Kimyasal saldırı provokasyondu ve kanıtlara sahibiz

Suriye’deki son gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenleyen Konaşenkov, İngiltere’nin kimyasal saldırı provokasyonun organizasyonunda doğrudan yer aldığını belirterek, “Rusya Savunma Bakanlığı, İngiltere’nin söz konusu provokasyonun organizasyonunda doğrudan dahli olduğunu gösteren kanıtlara sahip” ifadelerini kullandı.

“3-6 Nisan tarihlerinde Beyaz Miğferler’e yoğun baskı yapıldı”

Konaşenkov, Londra yönetiminin daha önceden hazırlanan provokasyonu gerçekleştirmesi için 3-6 Nisan tarihlerinde Beyaz Miğferler’e yoğun bir baskı yaptığının altını çizdi.

“Londra tarafından yoğun baskı yapıldığına dair bilgilere sahibiz”

Bakanlığın sözde kimyasal saldırı görüntülerini çeken ekipteki kişileri bulduğunu ve bu kişilerin süreci anlattığını aktaran Konaşenkov, “Beyaz Miğferler üyelerine hazırlanan provokasyonun en kısa sürede uygulanması için 3-6 Nisan tarihlerinde Londra tarafından yoğun baskı yapıldığına dair güvenilir bilgiye sahibiz. Beyaz Miğferler’e Ceyş’ül İslam’ın (İslam Ordusu) 3-6 Nisan’da Şam’a bir dizi güçlü füze saldırısı düzenleyeceği belirtildi ve Beyaz Miğferler’in Şam’ın bu saldırılara vereceği yanıtı kimyasal saldırı provokasyonunu uygulamak için kullanma talimatı verildi” diye konuştu.

“Kimyasal saldırı provokasyonu hazırlandı”

Bu tür olguların günümüzde kanıt niteliği taşıdığının altını çizen Konaşenkov, Rusya’nın kimyasal saldırı provokasyonu hazırlandığını tüm düzeylerde birçok kez dile getirdiğini anımsattı.

“Provokasyonun asıl amacı saldırıya teşviktir”

Rusya Savunma Bakanlığı’nın 7 Nisan’da Duma’da uluslararası kamuoyunda kafa karışıklığı yaratmak adına provokasyon düzenlendiğine dair çok sayıda kanıta sahip olduğunu kaydeden Konaşenkov, söz konusu provokasyonun asıl amacının ABD’yi Suriye’ye füze saldırısı düzenlemeye teşvik etmek olduğunu herkesin anladığını vurguladı.

“Duma’da güvenlik garantisi sunmaya hazırız”

Diğer taraftan Rusya’nın Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün (OPCW) iddiaları tarafsız olarak soruşturmasını istediğini söyleyen Konaşenkov; Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi’nin OPCW heyetine Duma’da güvenlik garantisi sunmaya hazır olduğunun altını çizdi.

“İnsani yardım operasyonun tamamlanmak üzere”

Doğu Guta’daki insani duruma ilişkin bilgi de veren Konaşenkov; Rus askerleriyle yerel yönetimin düzenlediği kapsamlı insani yardım operasyonun tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.

“170 bin kişi bölgeden tahliye edildi”

Rus yetkili, operasyon sırasında 63.117’si militanlar ve aileleri olmak üzere 170.152 kişinin bölgeden tahliye edildiğini; yaklaşık 63 bin kişininse evlerine döndüklerini ifade etti. Kaynak: Sputnik

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica