Sağlık

Kırmızı erik tam bir şifa kaynağı ve kırmızı eriğin faydaları

Kırmızı erik, vücuttaki demir emilimini hızlandırıp kan yapıcı hücre sayısını çoğaltır.

Kırmızı erik tam bir şifa kaynağı ve kırmızı eriğin faydalarıKırmızı eriğin sağlık açısından tam bir şifa kaynağı olduğunu biliyor muydunuz? Kırmızı erik sadece tadıyla değil, içerdiği vitaminler ve minerallerle de öne çıkıyor. detaylar haberimizde…

Kırmızı erik tam bir şifa kaynağı ve kırmızı eriğin faydaları

Pazar ve market tezgahlarının tatlı meyvesi kırmızı erik sadece tadıyla değil, içerdiği vitaminler ve minerallerle de öne çıkıyor. Bu tatlı meyvenin sağlığa faydalarını sizin için araştırdık. İşte, kırmızı eriğin birbirinden önemli faydaları…

Yaşlanmayı geciktirir:

İçerdiği anti-aging etkisi sayesinde yaşlanmayı geciktirir ve kırışıklığı azaltır.

Kilo vermeye yardımcıdır:

Lif oranı yüksek olan kırmızı erik, kan şekerini düzenleyerek sağlıklı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olur. Kırmızı erik, özellikle spor yapanlar için güçlü bir enerji kaynağıdır.

Kansızlıkla savaşır:

Kırmızı erik, vücuttaki demir emilimini hızlandırıp kan yapıcı hücre sayısını çoğaltır. Böylece kan dolaşımını düzenler ve vücudu kansızlığa karşı korur.

Bağırsakları korur:

Metabolizmayı hızlandıran kırmızı erik, sindirim sistemini ve bağırsak sağlığını korur. İçeriğinde bağırsak fonksiyonlarını artıran maddeler bulunan kırmızı erik, kabızlığı, şişkinliği ve gazı önler.

Kırmızı erik hoşafı nasıl yapılır?

Malzemeler: 1 kilo kırmızı erik, 3 litre su, 3 su bardağı toz şeker, İsteğe göre karanfil veya tarçın. Yapılışı: Kırmızı erikleri iyice yıkayıp çekirdeklerini ayırın. Tencereye aldığınız eriklerin üzerine toz şekeri ve suyu ekleyin. Ara ara karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynama süresi tamamlanınca ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Ardından buzdolabında 1 saat daha soğutup servis edebiliriz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica