Sağlık

Kışı Hastalanmadan Geçirmek Elinizde

Kışı Hastalanmadan Geçirmek Elinizde Kocaeli Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Faruk Çeçen, “Kışı daha sağlıklı geçirmek elinizde” diyerek şu önerilerde bulundu. Kocaeli Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Faruk Çeçen, “Kışı daha sağlıklı geçirmek elinizde” diyerek şu önerilerde bulundu. Uzman Dr. Faruk Çeçen; “Özellikle alışveriş merkezleri, sinemalar, gösteri salonları gibi yeterince havalandırılmayan ve mikropların kolaylıkla çoğaldığı kapalı ve sıcak yerlerde çok vakit geçirmek hastalıkların çoğalmasına neden olabilir” dedi. Kışı Hastalanmadan Geçirmek Elinizde detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Kışı Hastalanmadan Geçirmek Elinizde

Kocaeli Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Faruk Çeçen, “Kışı daha sağlıklı geçirmek elinizde” diyerek şu önerilerde bulundu.

Kış aylarında artan bazı hastalıkların soğuyan havadan değil de solunum yoluyla bulaşan virüs ve bakterilerden olduğunu belirten Kocaeli Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Faruk Çeçen, “Kendinize dikkat ettiğiniz sürece bu hastalıklara yakalanma riskiniz neredeyse tamamen ortadan kalkabilir. Özellikle alışveriş merkezleri, sinemalar, gösteri salonları gibi yeterince havalandırılmayan ve mikropların kolaylıkla çoğaldığı kapalı ve sıcak yerlerde çok vakit geçirmek hastalıkların çoğalmasına neden olabilir” dedi.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirin

Bağışıklık sisteminin vücudumuzun en önemli parçalarından biri olduğunu belirten Çeçen, “Özellikle kış aylarında bağışıklık sistemimize büyük görevler düşer. Bu aylarda grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklar oldukça yaygındır. Güçlü bir bağışıklık sistemi bu hastalıklardan korunmamızı veya daha hafif geçirmemizi sağlar. Bağışıklık sistemimizi güçlendiren en önemli faktörlerden biri beslenmedir. Doğru beslenerek hem bağışıklık sistemimizi koruyabilir, hem de hastalıklardan korunabiliriz. Süt ve süt ürünleri protein, A, C, D ve B12 vitaminleri için önemli kaynaklardır. Taze sıkılmış portakal suyu içmeyi ve balık yemeyi de ihmal etmemeliyiz” dedi.

Hijyene özen gösterin

Hasta olmamak için hijyen konusuna özen göstermenin ilk sıralarda yer aldığını belirten Çeçen, “Kış aylarında ellerinizi her zamankinden daha sık yıkamalısınız. Enfeksiyonu olan kişilerle yakın temastan kaçınmalı, aynı ortamda uzun süre bir arada durmamalısınız. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için kuşburnu, yeşil çay, rezene gibi bitki çaylarını tüketmek fayda sağlayabilir” dedi.

Uzman Dr. Faruk Çeçen den öneriler

Kocaeli Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Faruk Çeçen, kışı hastalanmadan geçirmek için şu tavsiyelerde bulundu:

Güne kahvaltı ile başlayın,
El Hijyenine önem verin,
Bol su için,
Haftada üç kez balık tüketin,
Düzenli egzersiz yapın,
Stresten uzak durun,
Yeterli ve kaliteli uyuyun.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica