Raporlar

Kitap Fuarı’nda “Mega Hafıza” teknikleri anlatıldı

Kitap Fuarı’nda “Mega Hafıza” teknikleri anlatıldı

Mega hafıza Eğitmeni Çetin Deniz katıldığı Kocaeli 12. Kocaeli Kitap Fuarı’nda hafızayı ve iradeyi güçlendirme tekniklerini anlattı

Toplum ve Kişisel Gelişim kategorilerinde eserleri bulunan yazar Çetin Deniz, hafızayı güçlendirme konusunda yapılması gerekenleri açıkladı.

GECE GEÇ UYUMAK HAFIZAYI ZAYIFLATIYOR

Süleyman Paşa Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide konuşan Çetin Deniz,

“Hafıza deyip geçmeyin. Uyku ve yeme içme düzeni son derece önemli. Gece 03:00’e kadar uyumayanların bir süre sonra hafızası zayıflıyor. Hafızanın güçlü olması için uyuduğunuz yerin karanlık olması önemli. Kan değerlerinin düşük olması hafızanın gücünün önüne geçer. Duygu durumu iradeyi etkiliyor. Duygular beyinden 3-5 saniye önce kararı veriyor. Duygunuz baskın gelerek iradeyi bastırıyor. Takdir edilme duygusu eyleme devam etmenin önüne geçiyor. Mesela ‘Her gün 10 km yürüyorum ama kimse görmüyor” dediğinizde yürümeyi bırakırsınız” dedi.

DUYGULAR İRADENİN ÖNÜNE GEÇER. KONTROL ETMEYİ ÖĞRENİN

Söyleşisinde hafızayı güçlendirmek için yapılması gerekenleri de anlatan Deniz, şöyle konuştu: “Hafıza ile ilgili en önemli konu göz beyin enerjisidir. Göz her seferinde bir fotoğraf çektiğinden gün içerisinde % 80 enerjinizi harcamış olursunuz. Bu sebeple enerjinizi yükseltmek için mavi ve yeşil tonlarla gözlerinizi buluşturun, bu sizi rahatlatacaktır. İsimleri hafızanızda tutamıyorsanız tanıştığınız kişi ile konuşma esnasında o ismi 3 kez tekrarlayın. Bu sayede o isim otomatikman hafızada kalır. Kan değerlerinizde vitamin değerlerinizi sık sık kontrollerinizi yaptırmalısınız. Duygularınızı kontrol etmeyi öğrenmeniz gerekiyor. Bir şeye başlamak için bütün şartların yerine gelmesini beklemek doğru değildir. Bir iradeyi ortaya koymak gerekiyorsa, başlamak önemlidir. Yazı yazmak odaklanmayı ve konsantrasyonu yükseltiyor. Sık sık yazı yazmanızı öneririm” dedi.

MEDYA OKUR – YAZARLIĞINI ÖĞRENMEK ÖNEMLİ

Meltem Erinçmen Kanoğlu
Meltem Erinçmen Kanoğlu

Süleyman Paşa Salonu daha sonra, TRT-1 Radyosu Çocuk Bahçesi programı yapımcısı ve çocuk kitapları yazarı Meltem Erinçmen Kanoğlu’nun söyleşisine evsahipliği yaptı. Kanoğlu söyleşinde dijital vatandaşlık ve medya konusunu anlattı. Kanoğlu “Asıl gerçek ve sunulmuş gerçek” arasındaki farkı anlattı. Sunulmuş gerçek ile algı düzeyinin etkilediğini kaydeden Kanoğlu, “Bunu neden yapıyorlar? Çünkü medya kullanımları sunulmuş gerçekle doyumsuz hale getiriliyor. Bu sebep de sizi hızlı ve doyumsuz tüketici yapıyor. Ödül kazandıran oyunlar size bir süre sonra şiddeti normalmiş gibi gösteriyor. Tehlikeli bir medya var karşımızda. Bundan kaçamıyorsak, medya okuryazarlığını öğrenmemiz gerekiyor” dedi.

SADECE BİR İYİLİK ADIMI ATTIM, ÇOK SES GETİRDİ

Mümine Yıldız
Mümine Yıldız

Öte yandan Süleyman Paşa Salonu’nda Türkiye’de ve İngiltere’de çok okunan ve takip edilen Deli Anne bloğunun sahibi olan Mümine Yıldız okurlarıyla buluştu. Yıldız, Damladaki Okyanus kitabını yazdığı dönemde dünya için zor bir dönemde iyilik hareketi başlattığını söyledi. Yıldız söyleşisinde, kıyıya cansız bedeni vuran ve tüm dünyanın yüreğinde derin izler bırakan Aylan bebeğe değindi. Yıldız, “Bir çocuğun cansız bedeninin kıyıya vurduğu hazin dolu dönemde bir şeyler yapalım düşüncesi hareketin başlangıcı oldu. Bloğumda iyilik maddeleri bölümü açtım. İnsanların buraya yazdıkları yorumlardan Damladaki Okyanus kitabı çıktı. Bir iyilik hareketiyle başladım güzel de bir geri dönüşüm oldu. Sadece bir iyilik adımı attım ve çok ses getirdi. Bunu herkes yapabilir” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica