Mecit Ünal

KkMM “DEPREM” konusunu işledi

KkMM “DEPREM” konusunu işledi

KkMM şubat ayı toplantısını İzmit Dernekler Yerleşkesinde yaptı. Toplantının gündemi: “Türkiye Depremlere Ne Zaman Hazır Olacak?” – akarhaber

Önce KkMM den söz etmek gerekirse, duyarlı insan topluluğu olan Türkiye küçük Millet Meclisi’nin (TkMM) Kocaeli Temsilciliği oluyor. TkMM Türkiye’de her ay düzenli toplanıyor. Toplantının gündemi, TkMM tarafından ülkemizde gelişen olayların yaşamsal konusu olarak belirleniyor.

İllerde toplanan kMM leri, TkMM, belirlediği o ayın konusunu irdeleyen bir önizleme ile bilgilendiriyor. Belirlenmiş olan konunun tartışması il kMM lerinde yapılıyor. Yapılan toplantının tutanağı TkMM’ye il temsilcisi aracılığıyla iletiliyor. Türkiye genelinden gelen toplantı tutanakları uzman heyet tarafından derlenerek bir rapor haline getiriliyor. Elde edilen rapor TkMM heyeti tarafından TBMM Gurup Başkanvekillerine teslim ediliyor. Ve kMM lerine katılan vatandaşların fikirleri ülke yöneticileri tarafından bilinir hale geliyor.

İlimizde yapılan toplantıya, KOCAELİ küçük MİLLET MECLİSİ (KkMM) Girişimcisi, MARSİAD Genel Başkanı Bahri Odabaş tarafından; Kocaeli Valiliği, Sivil Toplum Örgütleri, AFAD Yetkilileri, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Milletvekilleri, Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, Basın ve Yayın Kuruluşları ve duyarlı vatandaşlar davet edildi.

6 Şubatta meydana gelen “Asrın Felaketi” olan Maraş merkezli depremin daha yaralarının yeni yeni sarılmaya başlandığı günlerde, Şubat ayı toplantısının gündemi “DEPREM” olmasına karşın davetliler arasında Kocaeli Valiliğinden, Sivil Toplum Örgütlerinden, AFAD Yetkililerinden, Kocaeli Üniversitesinden, Kocaeli Milletvekillerinden, Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanlarından, Belediye Başkanlarından, Basın ve Yayın Kuruluşlarından herhangi bir yetkilinin katılmaması bizim hiçbir felaketten ders almaya niyetli olmadığımızı gösteriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi tüm güçleriyle deprem bölgesinde mücadele verdiği için kendilerine teşekkür ediyorum. Ve bu toplantıda onları gözlerimiz bilinen kutsal nedenlerle aramadı. Ancak, bu iki kurum dışında kalan kurum, kuruluş, siyasi partiler ve STK’ların birer temsilci göndermemelerini yadırgadım. Yaşadığım il bu kadar duyarsız insanlar tarafından temsil edilmemeli diye düşünüyorum.

KkMM toplantılarına daha önceki yıllarda üniversite ve siyasi partilerden temsilciler katılıyor ve temsil ettiği yapının görüşlerini paylaşıyordu. Bizim toplantılara katılımların sayıları toplantı gündemine göre değişiyor.

Sorgulamamız gereken bir durum içindeyiz. Ülkemizin en önemli konusu ‘deprem’ iken bu toplantıda en az bir temsilciyle yer almak bu kadar mı zor. Yoksa duyarsızlığın tavan yaptığı bir dönem mi yaşıyoruz? Yoksa bu tür toplantılarda yer almak için biat ettiğimizin iznini mi bekliyoruz? Yoksa biz zaten bu konuları herkesten daha iyi biliyoruz mu diyoruz?

STK lar içinde yer alan TMMOB üyesi Mimarlar, İnşaat ve Jeoloji Mühendislerinin temsilcilerinden uzmanlar neden böyle toplantılara katılarak uyarı ve bilgilendirme görevlerini yerine getirmezler?

Hele hele ülkeyi yöneten siyasi iktidarın ve iktidarın alternatifi olan siyasi partilerin temsilcilerinin toplantıya katılarak toplumu bilgilendirme görevlerini yerine getirmemesine ne demeli?

İlimizin göz bebeği Kocaeli Üniversitesinin bilim alanını temsil etmesi bu kadar mı zor? Niçin bir bilim adamı bu toplantıda yer almadı merak ediyorum.

Kocaeli Valiliği bir memur görevlendirmeyi bugüne kadar neden hiç düşünmedi? Can alıcı konularda ilimizde devletin görüşünü bilmemiz için bizde yeni felaketleri bir daha mı yaşamamız gerekiyor? Bu toplantılardan belki yeni planlamaların çıkmasından hiç kimse rahatsız olmamalıdır. Aksine destek vermelidir ve bu ilde yaşayan vatandaşların takdirini kazanmalıdır.

Ben bu toplantılarda, siyasi partilerin temsilcilerini, STK’ların temsilcilerini ve konuya göre kurumlardan bir yetkili uzmanın yer almasını Kocaeli vatandaşlarının hak ettiğini düşünüyorum.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica