Genel

KO-MEK Pişmaniye ustaları yetiştiriyor

KO-MEK Pişmaniye ustaları yetiştiriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), Kocaeli’nde geçmişten günümüze kadar devam eden önemli mesleklerden olan pişmaniye yapımını kursiyerlerine öğretmek için eğitimlerine devam ediyor

Pişmaniye yapım sektöründe eleman açığına yetişmiş personel hazırlamak için kolları sıvayan KO-MEK, milli istihdam seferberliğine katkı vermeye devam ediyor.

ÖNCE TEORİK SONRA PRATİK EĞİTİM

KO-MEK geçtiğimiz dönemde ilk olarak kendi bünyesindeki Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında görev yapan usta öğreticilere, işin ustalarından eğitim almalarını sağlayarak başlamıştı. Kursiyerlerin eğitim ihtiyaçlarını en iyi ve en kaliteli şekilde karşılamaya çalışan KO-MEK, Kuruçeşme kurs merkezinde açtığı pişmaniye yapımı eğitiminde önce 88 saatlik teorik eğitimlerini tamamladı. Teorik eğitimlerden sonra Özcan Pişmaniye tesislerinde pratik eğitim alan kursiyerler burada pişmaniye yapımım aşamalarını ve paketleme inceliklerini öğrendi.

İSTİHDAMA DESTEK

Pişmaniye yapım tesisinde alanında uzman ustalarla birlikte gün boyunca çalışarak pratik yapan KO-MEK kursiyerleri, aldığı eğitimlerle bu alanda daha rahat iş bulma imkânı bulabilecek. Mesleğin tüm inceliklerini öğrenmek için çaba harcayan kursiyerler eğitim boyunca en iyisi için ter döktü.

KENDİ İŞİMİ KURMAK İÇİN KO-MEK’TEYİM

Pişmaniye yapım kursiyeri Burcu Sağlam konuşmasında, “KO-MEK kursuna gelerek yiyecek içecek hizmetleri alanında sertifikalarımı tamamlamak istiyorum. Pişmaniye yapımını öğrenmeyi çok istiyordum KO-MEK sayesinde hem teorik hem de pratik eğitimlerle kendimizi daha da geliştirerek kendi iş yerimizi açmak için öğrenmeye devam ediyoruz” diye ifade etti.

ONLİNE BAŞVURU İÇİN

Siz de 12 ilçede 43 kurs merkezinde verilen eğitimlere katılmak için www.komek.org adresinden online kayıt yaptırarak istediğiniz branşta eğitim alabilirsiniz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica