Genel

KO-MEK sergileri Başiskele ile devam etti

KO-MEK sergileri Başiskele ile devam etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek Ve Sanat Eğitim Kurslarının (KO-MEK) el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı ilçe sergilerinin açılışına Başiskele ile devam edildi

KO-MEK sergileri Başiskele ile devam etti 2
KO-MEK sergileri Başiskele ile devam etti 2

Geri dönüşüm, temiz çevre ve atık ürünlerden yeniden yararlanma fikrinin tema olarak işlendiği sergide birbirinden güzel eserler ziyaretçiler için sergilendi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Karşıyaka Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Başiskele ilçe sergisinin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

KO-MEK SAYESİNDE OKUMA YAZMA ÖĞRENDİM

Sıfır atık ürünler
Sıfır atık ürünler

Etkinlikte konuşan okuma yazma kursiyeri Gülten Kıranlı, “Ben okul çağına geldiğimde kız çocuğu okumaz diyerek beni okutmadılar ama ben çocuklarımın hepsini okuttum. Çok şükür şimdi devletimizin bize sunmuş olduğu imkânlar sayesinde bende okuma yazma öğrendim, artık kendi işimi kendim görebiliyorum” diyerek KO-MEK’e teşekkür etti.

ÖZLÜ “ÜRÜNLERİNİZİN DEGERİNİ BULMASINI İSTİYORUZ”

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü ise konuşmasında, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin en güzel projelerinden biri olan dünyanın en büyük üniversitelerinden olan KO-MEK kursiyerlerini ve burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başiskele Belediyesi olarak burada üretilen el emeği göz nuru ürünlerin gereken değeri bulabilmesi ve satılabilmesi için sembol AVM’de kadın emeği ürünlerinin satıldığı bir alan inşa ettik. Sizlerin de buralara destek vererek daha da ileriye götüreceğinizden hiç kuşkum yok” dedi. Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak ise konuşmasında sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek, tüm kursiyerlere hayırlı olmasını diledi.

KOM-EK sergisinin açılışına katılım yoğun oldu
KOM-EK sergisinin açılışına katılım yoğun oldu

“ARTIK ÜRETİLEN ÜRÜNLERİN EKONOMİYE DÖNME ZAMANI”

Açılışa katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükakın, “KO-MEK’lerimiz şimdiye kadar çok güzel işler yaptı. Ama yeni dönemde KO-MEK başka bir şey yapsın istiyorum. El emekleriniz artık üretime ve ekonomiye dönsün. Biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ama bunu ileriye götürmek ve kendi işletmenizi kurmak sizin elinizde” ifadesini kullandı.

SIFIR ATIK KONUSUNDA KO-MEK OLARAK BAYRAKTARLIK YAPALIM

Büyükakına KOM-EK Bohçası hediye edildi
Büyükakına KOM-EK Bohçası hediye edildi

“Siz yeter ki KO-MEK’te öğrendiğiniz meslek sanat eğitimlerinizi pratiğe dökerek kendi işinizi kurun, biz her türlü destek vermek için sizlerin arkasındayız” diyen Başkan Büyükakın, geri kazanım konusunda kursiyerlerden destek istedi. Başkan Büyükakın, “KO-MEK’lerin sıfır atık bilinci ile çalışarak geri kazanım ve çevrecilik konusunda bayraktarlık yapmanızı istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz?” şeklinde konuştu.

KO-MEK BOKÇASI NİŞANLI KURSİYERİMİZE VERİLDİ

Konuşmaların ardından KO-MEK Bohçasını yakında evlenecek olan kursiyerimize hediye eden Başkan Büyükakın daha sonra protokolle birlikte açılış kurdelesini keserek sergi alanını gezdi. Eski ürünlerin boyanarak yeniden süs eşyası yapıldığı stantta incelemelerde bulunan Başkan Büyükakın el emeği göz nuru eserlere hayranlığını gizleyemedi.

GÖNLÜ GENÇ KURSİYERLER KO-MEK İLE ÇOK MUTLU

Makroma standında 73 yaşındaki KOMEK kursiyerleri Hanife Serim ve Ferihan Kırateli ile bir süre sohbet eden Başkan Büyükakın, kursiyerleri azimlerinden dolayı tebrik etti. Bahçecik’te oturduğunu ifade eden Hanife Serim, “KO-MEK’te makrome iğne oyası ve nakış kurslarına geliyorum. Buraya çok zevk alarak geliyorum aynı zamanda amcamın kızı olan Ferihan ile geliyorum nakış ve iğne oyası yaparken biraz zorlanıyorum ama burası benim için bir terapi yeri oluyor” dedi. Ferihan Kırateli ise konuşmasında, “KO-MEK’e seve seve geliyoruz şimdiye kadar hiç devamsızlık yapmadık, yaşımız ilerlemiş olabilir ama gençlerle iş yapmaktan memnunuz” yorumunu yaptı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica