Doğa Tarım

Kocaeli Büyükşehir, 1041 meyve fidanını okullarda toprakla buluşturuyor

Kocaeli Büyükşehir, 1041 meyve fidanını okullarda toprakla buluşturuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “1041 Meyve Fidanı Dikme Etkinlileri” programı kapsamında, gelecek nesillerin çevreyle bütünleşmesi ve daha yeşil bir Kocaeli için 1041 meyve fidanını toprakla buluşturuyor. İzmit Atılım Anadolu Lisesi’nde protokol üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen etkinlikte ilk fidan dikimi gerçekleştirildi

1041 MEYVE FİDANI DİKME ETKİNLİLERİ

1041 meyve fidanını okullarda toprakla buluştu
1041 meyve fidanını okullarda toprakla buluştu

Gelecek nesillere yeşil, sağlıklı, temiz ve daha yaşanabilir bir Kocaeli bırakmak için çalışan ve bu konuda çeşitli projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, “1041 Meyve Fidanı Dikme Etkinlileri” kapsamında okulların bahçelerinde, ceviz ve Trabzon hurması fidanlarını toprakla buluşturuyor. Öğrencilerin çevre bilinciyle yetişmesi ve ağaç sevgisi aşılamak için hayata geçirilen proje ile ilk etapta 1041 fidan, pilot bölge seçilen İzmit ilçesindeki fidan dikme alanı bulunan 60 okulun bahçesine dikilecek. Proje, daha sonra Kocaeli genelindeki fidan dikme alanı bulunan 284 anaokulu, 296 ilkokul, 307 ortaokul ve 189 lise olmak üzere, toplam 1076 okulda uygulanacak.

“HERKESİN DİKİLİ BİR AĞACI OLACAK”

1041 meyve fidanını okullarda toprakla buluştu
1041 meyve fidanını okullarda toprakla buluştu

Proje kapsamında ilk fidan dikimi, İzmit Yahya Kaptan Mahallesi Atılım Anadolu Lisesi’nde düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Numan Balaban, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Başkan Vekili Çakmak, burada yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak çevre dostu projelerle daha yeşil ve daha temiz bir Kocaeli için çalıştıklarını söyledi.

DOĞA BİLİNCİ KAZANDIRILACAK

1041 meyve fidanını okullarda toprakla buluştu
1041 meyve fidanını okullarda toprakla buluştu

Öğrencilerin doğa bilincini kazanması ve doğanın bir parçası olduklarını anlamaları için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Başkan Vekili Çakmak, “Bugün inşallah hepimizin dikili bir ağacı olacak. Büyükşehir Belediyemiz olarak şehrimizin yeşil ve sevimli bir şehir olması için ağaçlandırma çalışmalarını her zaman yürütüyoruz. Bugün de sizlerle beraber bu etkinliğimizi yapacağız. Proje kapsamında ilimizde ilk fidanları burada toprakla buluşturuyoruz. Emeğinizden ve katılımınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum. Bu güzel etkinliğimiz hayırlı olsun.” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan ise Orman Haftasını dolayısıyla okulların bahçelerini kalıcı fidanlarla ileriki yıllarda meyve veren ağaçlarla buluşturacaklarını belirterek, “Kocaeli’nin plakasıyla esinlenerek 1041 meyve fidanımızı okullarımızın bahçelerine dikiyoruz. Bizlere bu konuda destek veren Büyükşehir Belediyesine, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmaların ardından, Çakmak ve Özkan ile diğer protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ilk meyve fidanlarının dikimini gerçekleştirdi. Fidanların bakımı ve korunması sorumluluğunu üstlenen öğrencilerin, doğa ve ağaç sevgisiyle yetişmesi ve bilinçlenmesi hedefleniyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica