Genel

Kocaeli Büyükşehir, Çınarlı Camii’ne pergola sistemi kurdu

Kocaeli Büyükşehir, İzmit Çınarlı Camii’nin bahçesine, vatandaşların ibadet ederken olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için açılır kapanır pergola sistemi kurdu.

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin simgelerinden biri olma özelliğini taşıyan ve Baç Çınarlı Camii olarak bilinen tarihi Urgancı Ahmet Çelebi Camii’nin bahçesine, özellikle cuma ve cenaze namazlarında vatandaşların kar ve yağmur ile aşırı sıcaklardan etkilenmemesi için taşınabilir (tekerlekli), otomatik açılır kapanır pergola (gölgelik) sistemi kurdu. Büyükşehir, kırsal mahalleler başta olmak üzere, vatandaşların ortak kullanım alanı camilerin bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor, eksiklerini ve malzeme ihtiyaçlarını imkanlar
çerçevesinde gidererek, güzel bir görünüme kavuşturuyor.

Bu kapsamda, 2017 yılında hasarlı olduğu için yıkılan ve tarihi dokusu korunarak yeniden inşa edilerek ibadete açılan İzmit ilçesindeki Çınarlı Camii’ne, cemaatin ve cami derneğinin talebi üzerine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce kurulan açılır kapanır pergola sistemi, kullanılmaya başlandı. Talep üzerine, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerince camide yapılan keşif çalışmasının ardından, özellikle cuma ve cenaze namazlarında vatandaşların kar ve yağmur ile aşırı sıcaklardan olumsuz etkilenmemesi amacıyla caminin tarihi estetiğine ve dokusuna uygun, açılır kapanır pergola (gölgelik) sistemi kuruldu.

Caminin bahçesine konulan her biri 5,5 metre uzunluğundaki taşınabilir, rüzgara dayanıklı, motorlu, çift yönlü açılır 2 adet pergola sistemi, aydınlatma sistemiyle tarihi camiye ayrı bir hava ve güzellik kattı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica