Genel

Kocaeli Büyükşehir, iki yeni engelsiz yaşam merkezi kuruyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, iki yeni engelsiz yaşam merkezi kuruyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Kocaeli’nde yaşayan özel bireyler ve ailelerine müjdeli haberi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, sosyal medya hesabından duyurdu.

KOCAELİ (İGFA)-Büyükşehir, özel gereksinimli vatandaşları için İzmit Vinsan Kampüsünde 9600 m2 arazı üzerinde 5500 m2 kapalı alanda İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi’ni inşa edecek. Yeni ve modern kampüste hidroterapi havuzları ve gündüz bakım birimleri, özel eğitim sınıfları, beceri geliştirme ve meslek edinme atölyeleri, spor ve aktivite salonları, kültürel ve sanatsal gelişim
akademileri, kütüphaneler dinlenme ve sosyal alanlar bulunacak.

Merkezde ayrıca zihinsel engelli, down, otizm tanılı, bedensel engelli, işitme engelli, görme engelli, süreğen engel gruplarındaki tüm vatandaşlar için uzman personel eşliğinde ileri eğitim teknikleriyle özel eğitim, mesleki ve sosyal gelişim imkanları sunulacak.

GEBZE'YE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ KURALACAK 

Engelsiz yaşam merkezlerinden bir diğeri Gebze’de inşa edilecek. Özel gereksinimli vatandaşlarımız için Gebze Millet Bahçesi içerisinde 6000 m2 arazi üzerinde 4300 m2 kapalı alanda yapılacak kampüste yine hidroterapi havuzları ve gündüz bakım birimleri, özel eğitim sınıfları, beceri geliştirme ve meslek edinme atölyeleri, spor ve aktivite salonları, kültürel ve sanatsal gelişim akademileri, kütüphaneler dinlenme ve sosyal alanlar bulunacak.

Merkezden yararlanacak zihinsel engelli, down, otizm tanılı, bedensel engelli, işitme engelli, görme engelli, süreğen engel gruplarındaki tüm vatandaşlar, uzman personel eşliğinde ileri eğitim teknikleri ile özel eğitim, mesleki ve sosyal gelişim imkanları olacak.

 

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica