Kocaeli Büyükşehir personeline ‘Dijital Okur ve Yazarlık’ eğitimi
Kocaeli Büyükşehir personeline ‘Dijital Okur ve Yazarlık’ eğitimi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personeline, gazeteci-yazar Ersin Çelik tarafından Dijital Okur&Yazarlık eğitimi verildi. Kocaeli Büyükşehir personeline ‘Dijital Okur ve Yazarlık’ eğitimi detaylar haberimizde…
Kocaeli Büyükşehir personeline ‘Dijital Okur ve Yazarlık’ eğitimi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimler Dijital Okur & Yazarlık eğitimi ile devam etti. Belediye Meclis Salonu’nda gazeteci – yazar Ersin Çelik tarafından verilen eğitime katılan büyükşehir belediye personeli; bilgisayar, güvenli internet kullanımı; Ve dijital okuryazarlık gibi konularda eğitim gördü. Gazeteci – yazar Ersin Çelik, verdiği eğitimde çocukların 13 yaşından önce sosyal medya kullanıcısı olmamasını önerdi.
“Medyadan alınan mesajlar mutlaka sorgulanmalı”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dijital ve medya okuryazarlığı eğitimi konusunda gazeteci – yazar Ersin Çelik’i konuk etti. Çelik, Kocaeli büyükşehir belediye personeline eğitimde dijital medya okuryazarlığı konusunda önemli ipuçları verdi. Ersin Çelik, iletişim araçları ve imkânlarıyla çevrildiğimiz bu dijital çağda medya araçlarından alınan mesajların sorgulanması ve analiz edilmesinin gerekliliğini belirtti.
“Anne ve Babalar Çocuğa model oluyor”
Dijital medya okuryazarlığının günümüzde özellikle büyüme çağındaki çocuklara kazandırılması gereken bir yetenek olduğunu belirten Ersin Çelik; çocuğun bilgi ve eğlence arasındaki tercihi yaparken aile başta olmak üzere öğretmenlere de önemli görev düştüğünü hatırlattı. Çelik, ”Anne, babanın medya ile kurduğu ilişki bu açıdan çocuğa model oluşturuyor. Çocuk, onlardan gördüğü alışkanlıklarla kendi medya izleme alışkanlıklarını şekillendiriyor” dedi.
Dijital okuryazarlık nedir?
Dijital okuryazarlık akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayarlar gibi ağ cihazları aracılığı ile bilgiyi bulma, anlama, analiz etme, üretme ve paylaşabilme becerilerini ifade eder. Dijital Okuryazarlık internet üzerinde aktif olarak araştırma yapmayı ve internetin faydalarını sonuna kadar kullanabilmeyi amaçlar. Farklı teknolojilerin bilinmesi ve bu teknolojileri doğru kullanabilme becerisine sahip olunmasını ve dijital ortamda doğru bilgiye ulaşma, doğru bilgiyi üretme ve paylaşabilme bilincinde olunması sağlar. Dijital ortamdaki ve medya ortamındaki pek çok faydalı kullanım alanı ve içeriğin yanı sıra, olumsuz birçok içerikle karşılaşmak da mümkündür. Bu nedenle çocuklar için nitelikli bir dijital medya okuryazarlığı, içinde bulunduğumuz çağın olmazsa olmazları arasında kabul edilebilir.