Doğa Tarım

Kocaeli Çevre Platformu kuruluyor

Kocaeli Çevre Platformu kuruluyor

Kocaeli‘de yıllardır çevre mücadelesi veren dernekler, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri verdikleri mücadeleyi daha etkin hale getirmek için tek bir çatı altında toplanarak Kocaeli Çevre Platformu’nu (KOCAELİÇEP) kuruyor

Sanayi kenti olan Kocaeli, yıllardır çevre mücadeleleri ile de gündeme geliyor. Kocaeli’de çevre mücadelesi veren dernekler, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri verdikleri mücadeleyi daha etkin ve geniş bir biçime dönüştürmek için yola koyuluyor. İlk toplantılarını yapan KOCAELİÇEP, önümüzdeki günlerde başka dernek, meslek odası ve sivil toplum örgütleriyle de görüşerek kuruluşunu tüm kamuoyuna duyuracak.

KOCAELİÇEP oluşum amacını şu şekilde açıkladı:

* Küresel, ülkesel, bölgesel ve yerel çevre sorunlarına karşı, ekoloji ve doğa bilimlerinin yol göstericiliğinde ekolojik dengenin korunması temelinde; tarihi, kültürel ve doğal çevre bilincini ve duyarlılığını Kocaeli yerelinde geliştirmek, etkin kılmak, bu bilinci ve duyarlılığı yaygınlaştırmaya, toplumsallaştırmaya yönelik çalışmalar yapmak.

* Çevresel doğal değerlerin yağma ve talanına karşı ortak mücadele etmek ve çevreyi oluşturan ekosistemlerin bozulmasına fırsat verilmemesinden yana taraf olmak, kamuoyu oluşturmak, çözüm önerileri üretmek ve bu önerilerin yaşama geçirilmesi için çaba yürütmek, bu kapsamda yürütülecek çalışma ve çabalara destek olmak.

Kocaeli Çevre Platformu bileşenleri ulaşamadıkları Kocaeli genelindeki çevre dernekleri, meslek odaları, sivil toplum örgütleri vb. oluşumları platform bünyesine katılmaya davet ettiler.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica