Genel

Kocaeli Cumhuriyet Kadınlarından Diyarbakırlı Annelere Destek

Kocaeli Cumhuriyet Kadınlarından Diyarbakırlı Annelere DestekDolgun; “PKK terör örgütü, 1990’lı yıllardan bu yana sistematik olarak çocukları zorla silahaltına almaktadır. Üç binden fazla çocuğu kullandığı bu raporlar ile sabittir” dedi. detaylar haberimizde…

Kocaeli Cumhuriyet Kadınlarından Diyarbakırlı Annelere Destek

Gaye Dolgun

Diyarbakır’da iki haftadır süren annelerin umutlu bekleyişine Cumhuriyet Kadınları’ndan basın açıklamalı destek geldi. 1990’lı yıllardan bu yana faaliyet gösteren Cumhuriyet Kadınları Derneği Kocaeli Şube Başkanı Gaye Dolgun’un yanı sıra açıklamaya yönetim kurulu üyesi Sebahat Cicigün, dernek üyeleri Buruksal Temuçin, Melike Toy da katıldı.

“Çocukların yüzde 10’u ise 15 yaşın altındadır”

Diyarbakırlı annelere destek amaçlı bir basın açıklaması düzenleyen Cumhuriyet Kadınları Derneği Kocaeli Şube Başkanı Gaye Dolgun; “Birleşmiş Milletler’in raporlarına göre PKK terör örgütü, 1990’lı yıllardan bu yana sistematik olarak çocukları zorla silahaltına almaktadır. Üç binden fazla çocuğu kullandığı bu raporlar ile sabittir. TEPAV raporlarına göre, terör örgütünün yüzde 42’si çocuktur. Bu çocukların yüzde 10’u ise 15 yaşın altındadır. Vatanımızı, milletimizi bölmeye yönelik terör eylemlerinden sorumlu olmakla birlikte küresel ve ulusal ölçekli pek çok raporla ortaya koyulduğu üzere PKK terör örgütü, bireysel insan hakkı ihlallerinin de failidir ve mağdurlar çoğunlukla kadınlar ve çocuklardır” dedi.

“Analar ayağa kalktığı zaman sorunların çözümü hızlanır”

18 yaşın altındaki her bireyin hukuk önünde çocuk olduğuna dikkat çeken Dolgun, “Çocuklar açısından, üzerinde mutlak surette tasarruf hakkına sahip oldukları bir irade kavramından söz edilemez. Çocukların en temel insan hakkına yönelik yaşam haklarını ellerinden alan onları yuvalarından koparan ellerine silah veren seks kölesi olarak istismar eden uyuşturucu kuryesi olarak kullanan eli kanlı bir terör örgütüne rızaları ile katılmış olduklarından bahsedilemez. Bu ne hukuki ve ne vicdani bir söylemdir. Analar ayağa kalktığı zaman sorunların çözümü hızlanır. Analar, çocuklarını PKK terör örgütünden kurtarmak için ayağa kalkmışlardır. Kaldı ki analar, on yıllardır PKK terör örgütünün kaçırdığı çocukları için feryat etmektedir” dedi.

“Çocuğumu PKK terör örgütü kaçırdı”

“Geçmişten bugüne gazeteler, anaların çığlıklarıyla ağıtlarıyla eylemleriyle doludur” diyen Başkan Dolgun; “Yalnızca 2015 yılında ‘Çocuğumu PKK terör örgütü kaçırdı’ beyanıyla 929 resmi başvuru yapılmıştır. Bu sorun, partiler üstü, kadınıyla erkeğiyle hepimizin yüreğine ateş düşüren insanlık onurumuzu ayakaltına alan geleceğimizi karartan toplumsal bir sorundur. Terör örgütlerini doğrudan yahut dolaylı olarak destekleyenlere karşı çıkmadan, kadın ve çocuk hakları savunusu yapmak da mümkün değildir. Kadın ve çocuklara yönelik baskı ve şiddeti bölgelere göre değerlendirmiyoruz” şeklinde konuştu.

“Cumhuriyet Kadınlarının görev ve sorumluluğudur”

Ülkenin her karış toprağı, bütün insanları, kadını ve erkeği ile bütün olduklarına dikkat çeken Dolgun “Diyarbakırlı annelerin ‘Çocuğumu geri istiyorum!’ feryadına da Emine Bulut’un ‘Ölmek istemiyorum!’ çığlığına da aynı ilkelerle ve aynı kararlılıkla ses vermek, Cumhuriyet Kadınlarının görev ve sorumluluğudur. Unutulmamalıdır ki; kadın örgütlerinin güç birliği yapması, Diyarbakır’daki anaların sesine ses, yüreğine kuvvet olmaları, ülkemizin yıllardır boğuştuğu terör sorununu bitirmek için olduğu kadar, kadın ve çocuk hakları mücadelesi için de anlamlı ve gereklidir. Sizleri, Diyarbakırlı anaların bu haklı mücadelesine destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica