Sağlık

Kocaeli Devlet Hastanesi kan kaybetmeye devam ediyor

Kocaeli Devlet Hastanesi kan kaybetmeye devam ediyor Yangının çıktığı gece görevde olmamalarına rağmen yangın haberini duyar duymaz apar topar hastaneye koşan hizmetli personellerin Başhekim Adem ÇAKIR tarafından üzerinizde personel üniforması olmadan burada ne işiniz var şeklinde azarlanarak olay yerinden uzaklaştırıldıkları; personellerden birinin biz yangını haber alır almaz hastaların tahliye olabileceğini düşünerek koşarak geldik; üniforma giymeyi düşünecek vaktimiz olmadı diyerek kendilerini savundukları öğrenilmiştir. Kocaeli Devlet Hastanesi kan kaybetmeye devam ediyor detaylar haberimizde…

Kocaeli Devlet Hastanesi kan kaybetmeye devam ediyor

Duyarlı vatandaşımızın mektubu…

Geçtiğimiz aylarda gündemden düşmeyen Kocaeli Devlet hastanesi Hastane Başhekimi Adem ÇAKIR, icraatlarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz aylarda Kocaeli devlet Hastanesinin Acil Servisinde bulunan yoğun bakım ünitesinde çıkan yangını hatırlayacaksınız.

Skandallar bitmek bilmiyor…

Bu yangının çıkış sebebinin yoğun bakım dinlenme odasının yangın sensörlerinin ve otomatik yangın söndürme fıskiyelerinin bulunduğu alanın içeriden pvc panelle ikiye bölündüğü, sensörlerin olmadığı alanın personel için sigara içme odası yapıldığı ve sönmeyen bir sigaranın külünün kanepeyi tutuşturmasıyla yangın çıktığı, sensörler diğer tarafta kaldığı için söndürme sisteminin devreye giremediği söyleniyor.

Emniyet mandalları takılı!..

Daha sonra yapılan incelemede çıkan sonuç daha da vahim. Sensörler dumanı algılasa bile yangın söndürme fıskiyelerinin ucundaki emniyet mandallarının halen takılı olması sebebiyle zaten devreye girmeyeceği, dahası emniyet mandalları çıkarılmış olsa dahi depoda su bulunmadığı için yangının söndürülmesinin mümkün olamayacağı ortaya çıkmıştır.

“Üniformanız yok, burada ne işiniz var!”

Yangının çıktığı gece görevde olmamalarına rağmen yangın haberini duyar duymaz apar topar hastaneye koşan hizmetli personellerin Başhekim Adem ÇAKIR tarafından üzerinizde personel üniforması olmadan burada ne işiniz var şeklinde azarlanarak olay yerinden uzaklaştırıldıkları, personellerden birinin biz yangını haber alır almaz hastaların tahliye olabileceğini düşünerek koşarak geldik, üniforma giymeyi düşünecek vaktimiz olmadı diyerek kendilerini savundukları öğrenilmiştir.

Başhekim doktoruna sahip çıkmıyor

Öte yandan bir başka akşam Psik Dr. E.S. mesai saati bitiminde evine gitmek üzere Acil Servis kapısına yöneldiği sırada polikliniklerden birinden çığlıklar geldiğini ve hasta yakınlarının hemşirelere saldırdığını duyarak yardıma koşar… Hemşireleri kurtarmaya çalışırken darp edilir ve darp raporu alarak şikayetçi olur. Ancak her nedense hastane yönetimi Psik. S. E . ye sahip çıkmadığı gibi; Başhekim ÇAKIR’ın üzerinde doktor üniforması olmadan müdahale edersen tabi ki dayak yersin şeklinde konuştuğu; bir süre önce tayini çıkmış olmasına rağmen hastaneyi güç durumda bırakmamak için yeni görev yerine gitmediği öğrenilen hekimin; bu duruma içerleyerek apar topar tayin dilekçesini işleme koyarak hastaneden tayin olarak gittiği; gitmeden önce basına verdiği demeç sebebiyle kendisine idari ceza verilerek bir aylık maaşının kesildiği bilgisine ulaşılmıştır.

İntihar eden hasta…

Yine hatırlanacağı üzere bir süre önce Kocaeli Devlet Hastanesinin teras katından atlayarak intihar eden bir kadın hasta kurtarılamayarak ölmüş; hastane terasında koruyucu bariyer olmaması ihmal mi var şüphelerini gündeme getirmiş ve olay savcılık tarafından incelemeye alınmıştı. Aradan iki ay geçmesine rağmen gereken önlemler alınmadığı gibi geçtiğimiz günlerde yine hastane teras katında aynı noktadan bu kez bir erkek hasta intihara teşebbüs etmiş; neyse ki ikna edilerek intihardan vaz geçirilmişti.

İhmaller sürüyor…

Şimdi sormak lazım, ilk intihar girişimi önlenememiş olabilir tezini kabul etsek bile, bu kadar zamandır neden halen terasa bariyerli cam konmamıştır? Bu bir ihmalden öte artık taksirli adam öldürmeye doğru giden bir sürece yol açmak üzereyken, neyse ki ramak kala önlenebilmiştir. Daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor acaba?. .

Teras neden kilitli?

Gerçi bu olaydan sonra hastane yönetimi çok işlevsel bir önlem hayata geçirmiş. Söz konusu kata çıkan merdiven kapıları ve terasa çıkan kapılar kilit altına alınmış. O kata artık sadece asansörle çıkılabiliyor. Yalnız şunu sormak gerekiyor sadece asansörle inilip çıkılabilen bu katta personel yemekhanesi ve bazı ofisler bulunmakta. Herhangi bir yangın yada deprem olduğunda asansörler devreden çıkacaktır. Bu aklı evvel Hastane yönetimi terası da kilitlediğine göre orada bulunan personel afet anında nasıl tahliye edilecektir..?

Gördüğünüz gibi Kocaeli Devlet Hastanesi her an yeni facialara gebe… İlgilenmeyen ilgililere duyurulur.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica