Genel

Kocaeli Dilovası’na kapalı pazar yeri geliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Dilovası Katlı Otopark ve Kapalı Pazar Yeri” projesi ile yatırımlara bir yenisini ekleyecek. detaylar haberimizde…

Kocaeli Dilovası’na kapalı pazar yeri geliyor

KOCAELİ (İGFA)-  Kocaeli’ne bağlı Dilovası’nın önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan Katlı Otopark ve Pazar Yeri için 5 Nisan Pazartesi günü ihale gerçekleştirilecek. Proje, pazar yeri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde 4 katlı olarak inşa edilecek. Çardaktepe Camii’ne yakın bir noktada inşa edilecek olan projenin, parsel alanı 3 bin 33 metrekare iken toplam inşaat alanı ise 7 bin 398 metrekare olarak belirlendi.

İlçeye değer katacak olan proje kapsamında inşa edilecek olan modern yapı, haftanın 6 günü otopark, 1 günü ise pazar yeri olarak vatandaşlara hizmet verecek.

ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ

Dilovası ilçesinin en büyük pazarı Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan İbn-i Sina Caddesi’nde kuruluyor. Aynı zamanda ilçenin en işlek caddelerinden birisi olan İbn-i Sina Caddesi’nde kurulan pazar, ilçe merkezinde trafik yoğunluğuna neden oluyordu. Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Katlı Otopark ve Kapalı Pazar Yeri, daha modern ve düzenli hali ile ilçe trafiğini de rahatlatacak. Proje ile ilçede yaşayan vatandaşların hem otopark hem de pazar yeri ihtiyacı giderilmiş olacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica