Genel

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinden açıklama

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinden açıklama … açıklamada; “Serap’ın intiharının baskı sonucunda yaşandığını da iyi biliyoruz. İş yerlerinde yaşanan baskıdan kurtulmanın öncelikli yolu mücadeleden geçmektedir” denildi. detaylar haberimizde…

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinden açıklama

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği: “İntiharın baskı sonucunda yaşandığını iyi biliyoruz”

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, 15 Eylül günü intihar ederek hayatına son veren öğretmen Serap Yılhan hakkında basın açıklaması yaptı.

“Baskı sonucu yaşamına son verdi”

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada “Serap’ın intiharının baskı sonucunda yaşandığını da (her ne kadar Kocaeli Valiliği yapmış olduğu açıklamada kabul etmese de) iyi biliyoruz. İş yerlerinde yaşanan baskıdan kurtulmanın öncelikli yolu mücadeleden geçmektedir. Gelin hep birlikte mücadeleyi büyütelim” denildi.

İşte Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği tarafından yapılan yazılı açıklama:

“Geçtiğimiz günlerde ilimizde bir kadın intihar etti. Aslında olaya ne kadar intihar desek de önceki süreçlerine baktığımızda yaşananın adına cinayet desek daha doğru olur. Serap Yılhan, 48 yaşındaydı ve 2 çocuk annesiydi, Kocaeli İzmit‘te Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü‘ne bağlı Çocuk Evleri‘nde yıllardır öğretmen olarak çalışmaktaydı.

“Yapılması gereken denetim, soruşturma gereği gibi yürütülmedi. Bunun adı mobbing”

Serap Yılhan, Çocuk Evleri’ndeki çocuklara devlet tarafından gönderilen paraların, çocuklar için kullanılmadığını gördü. Bunun üzerine ilgili birimlere, kurum müdürü ve satın alma müdürü hakkında şikâyetçi oldu. Ancak çocukların hakkını ararken hedefe kondu. Yapılması gereken denetim, soruşturma gereği gibi yürütülmedi. Eğer yürütülseydi yolsuzluk yapanlara emeklilik ödülü değil ceza verilirdi. Serap kurumdaki baskılara dayanamadı. Çünkü o kimdi ki halkın vergileriyle çocuklar için ayrılan paranın hesabını sorsundu. Kimdi ki devletin memurunu devlete şikâyet etsindi. Elbette hesap sorarsan biz de sana baskı kurarızlar, hesabını sorarızlar başlayacaktı. Nitekim başladı da ve Serap’ı intihara kadar götürecek bir hal alan baskıydı bu.

“Uygulanan baskı Serap’ı yalnızca kurumdan değil bütün bir hayattan kopardı”

Bunun adı mobbing, bunun adı bir şekilde Serap’ı kurumdan uzaklaştırmak için yıldırma-bezdirme politikasıydı. Uygulanan baskı Serap’ı yalnızca kurumdan değil bütün bir hayattan kopardı. Serap ve nice kadınlar işyerinde maruz kaldığı baskıdan mobbingden kaynaklı işten ayrılmak zorunda bırakılıyorlar, psikolojik destek alıyorlar, sosyal düzensizlik oluşuyor, intihara sürükleniyorlar. Özellikle de kadın olduğumuz için mobbingin ne demek olduğunu iyi biliyoruz ve Serap’ın intiharının baskı sonucunda yaşandığını da (her ne kadar Kocaeli Valiliği yapmış olduğu açıklamada kabul etmese de) iyi biliyoruz. İş yerlerinde yaşanan baskıdan kurtulmanın öncelikli yolu mücadeleden geçmektedir. Gelin hep birlikte mücadeleyi büyütelim.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica