Siyaset

Kocaeli Emek Gençliği: “Demokrasi ve Sosyalizm için 6 Mayıs’ta mücadeleye”

Kocaeli Emek Gençliği: “Demokrasi ve Sosyalizm için 6 Mayıs’ta mücadeleye” … Açıklamada, “Bu ülkenin işçi gençleri canları pahasına salgın koşullarında işten atılma korkusu ile çalışmak zorunda bırakılıyor. Aşısı olan bir hastalıktan her gün yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybediyor” denildi. detaylar haberimizde…

Kocaeli Emek Gençliği: “Demokrasi ve Sosyalizm için 6 Mayıs’ta mücadeleye”

Kocaeli Emek Gençliği idamlarının 49. yılında 3 fidanı unutmadı: Denizlerin açtığı anti kapitalist, anti emperyalist mücadele yolunda Türkiye gençliği yürümeye devam ediyor.

49 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın vermiş olduğu mücadele her yıl anılmaya devam ediyor. Kocaeli Emek Gençliği de 3 fidanı unutmadı. Yazılı açıklama yayımlayan Kocaeli Emek Gençliği, “Tüm Türkiye gençliğini geleceğini kazanmak için Denizlerin bizlere devrettiği mücadeleyi güçlendirmeye, bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için örgütlenmeye çağırıyoruz” denildi.

Açıklamada Denizleri idam eden egemen sınıf burjuvazi bugün de dünyada başta işçi sınıfı olmak üzere halklara kan kusturmaya devam ettiğini söyleyen Emek Gençliği, Türkiye gençliğinin Denizlerin açtığı anti-kapitalist, anti-emperyalist mücadele yolunda yürümeye devam ettiğini belirtti. Yaşanan koronavirüs salgının yönetilemediği söylenilen açıklamada, “Korona salgını ülkemizde birinci yılını tamamlarken salgın yönetilemiyor. Çarklar dönsün denerek işçiler virüs tehdidi ile burun buruna getiriliyor, sözde işten atma yasakları yerini kod 29 zulmüne bırakıyor. Bu ülkenin işçi gençleri canları pahasına salgın koşullarında işten atılma korkusu ile çalışmak zorunda bırakılıyor. Aşısı olan bir hastalıktan her gün yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybediyor” denildi.

Uzaktan eğitim sürecinden yararlanamayan milyonlarca öğrenci olduğunu, salgının ekonomik yükünün emekçilere ve gençlere kesildiğini söylenilen açıklamada, “Gençlere online eğitim koşullarında imkanların sağlanmaması nedeni ile kamusal eğitim haklarından mahrum bırakılıyor, bu süreçte 6 milyon öğrenci uzaktan eğitim sürecinden yararlanamadı. Demokratik özerk üniversite talepleri için birleşen üniversite öğrencileri baskılarla karşılaşıyor. Genç işsizlik artıyor, geniş tanımlı genç işsizlik oranı %42′ lere kadar ulaşmış durumda, temel yaşam giderleri karşılanamaz hale geliyor, eğitim sistemi tamamen paralı hale geldiği gibi gençliğin hiçbir ihtiyacına yanıt vermiyor! İşsizlik rakamları her geçen gün artarken, sefalet ve yoksulluk koşullarında yaşamaya mahkum edilmiş halk intihar ediyor” denildi.

Kadınların yaşamak istedikleri, doğamızın sermayeye peşkeş çekildiği, ülkemizin tüm kaynaklarının sermaye temsilcileri eliyle yağmalandığını ifade eden açıklamada, “Kadınların yaşam hakları ellerinden alınıyor, kadınlar her gün şiddetle, tacizle karşı karşıya bırakılıyor, yaşamak istiyoruz talepleri yok sayılıyor. Memleketin dört bir yanında ormanlar, dereler sermayedarların rantı uğruna talan ediliyor. Ülkenin tüm kaynakları patronların ve onların temsilcileri eli ile yağmalanıyor; gençliğin payına ise işsizlikten, karanlık bir gelecekten, sağlıksız bir yaşamdan, eşit olmayan bir düzenin gölgesinde yaşamaktan başka bir şey bırakmıyor” denildi.

GELECEĞİMİZİ KAZANMAK İÇİN MÜCADELE EDELİM!

Türkiye’de gençlerin de tıpkı Denizler gibi örgütlü olmanın bilinciyle hareket etmesi ve geleceğini kazanmak için mücadele etmeye çağıran açıklamada, “Bağımsızlık, Demokrasi ve Sosyalizm mücadelesi bugün Türkiye gençliğinin gelecek mücadelesidir. Denizler hiçbir koşul altında mücadele kararlılığını kaybetmediler. Çünkü onlar; özlem duydukları gelecek için örgütlü olmanın bilinciyle hareket ettiler. Tüm Türkiye gençliğini geleceği kazanmak için Denizlerin bizlere devrettiği mücadeleyi, güçlendirmeye, bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için örgütlenmeye çağırıyoruz.
Yaşasın devrim ve sosyalizm!”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica