Bilim-Teknoloji

Kocaeli Emek Gençliğinden ulaşım zammına tepki

Kocaeli Emek Gençliğinden ulaşım zammına tepki … Açıklamada; “Gençliğin ve halkın işsizlik yoksulluk ve enflasyon girdabında hayatları her geçen gün zorlaşırken belediyenin yaptığı bu zam kabul edilemez” denildi. detaylar haberimizde…

Kocaeli Emek Gençliğinden ulaşım zammına tepki

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan kararla toplu ulaşım araçlarına 1 Ocak’tan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 16.7 oranında zam yapıldı, Emek Gençliği ise yapılan zamma tepki gösterdi ücretsiz ulaşım talebinde bulundu.

Yapılan açıklamada pandemi dönemiyle birlikte sosyal mesafeye dikkat edilmesi gereken bir dönemde otobüslerin kapasitesinin çok üstünde yolcu aldığı, vatandaşların omuz omuza seyahat ettiği ve sefer sayılarının arttırılmadığı gibi maske mesafe ve hijyene dikkat edilmediği bir dönemde belediyenin zammı hangi gerekçe ile yaptığı soruldu. Açıklamada; “Zaten ulaşımın en pahalı olduğu illerden biri olan Kocaeli’de toplu taşımaya yüzde 16.7 lik zam yapmak pandemiyle birlikte daha da şiddetlenen ekonomik krizin yükünü başta Kocaeli gençliği ve emekçileri olmak üzere Kocaeli halkının sırtına yıkmaktır. Gençliğin ve halkın işsizlik yoksulluk ve enflasyon girdabında hayatları her geçen gün zorlaşırken belediyenin yaptığı bu zam kabul edilemez” dendi.

“Hizmet aracı değil, rant kapısı”

Alınan kararla öğrenci ücretlerine Büyükşehir katkısı ile zam yapıldı, daha önce biniş başına öğrenciden 1 lira 60 kuruş belediyeden ise 40 kuruş alınırken yeni zam ile öğrenciden 1 lira 75 kuruş belediyeden ise 50 kuruş alınacağı duyurulmuştu. Emek Gençliği ise bu duruma tepki gösterdi. Belediyenin elindeki kaynaklarla daha ucuz konforlu ve güvenlikli bir ulaşım hizmeti verebileceğini ancak ulaşımı bir hizmet aracı olarak değil rant kapısı olarak görüldüğünü ifade eden açıklamada; gençlerin ve işçilerin ekonomik krizin yükü altında ezildiği bir süreçte kentte belediyenin aldığı zam kararı ile gelecekte Kocaeli gençliğini daha karanlık günlerin beklediğinin de bir habercisi olarak görüldüğü söylendi. Açıklamanın devamında ise; “Biz Emek Gençliği olarak başta Kocaeli gençliği ve emekçilerini ulaşıma yapılan yüzde 16.7 lik zamma karşı durmaya, ulaşım ve temel insani yaşam haklarının ücretsiz olması için tüm Kocaeli halkını bu talepler etrafında birleşmeye çağırıyoruz. Bizlere dayatılan bu bozgunculuğa, sefalete ve soygunculuğa mahkum değiliz hep beraber değiştirebiliriz” ifadeleri kullanıldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica