Doğa Tarım

Kocaeli felçli hayvanların yaşamını kolaylaştırıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, KOHAYDER yöneticilerinin ziyaretinde sokak hayvanlarına 120 tonu aşan mama desteğinde bulunduklarını ifade etti.

KOCAELİ (İGFA)- 2021 yılında bakımevleri, hayvan severler ve kırsal alanda sokak hayvanları için 120 tonu aşan mama desteğinin yanı sıra 9 bini geçen kısırlaştırma çalışmasıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sahiplendirme çalışmalarıyla da dikkat çekmeye devam ediyor.

Kent genelinde 3.500’e yaklaşan sahiplendirme sayısının önemine dikkat çektiği Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (KOHAYDER) olan buluşmasında, 11 bini bulan tedavi hizmetleriyle sokak hayvanlarına dönük adım attıklarını söyleyen Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, KOHAYDER Başkanı Gonca Çelik Ketenağ ve beraberindeki heyete ortaya koydukları gönüllü çalışmaları için de teşekkür etti.

Geçici Bakımevine getirilen sokak hayvanlarının ilk girişlerinden çıkışlarına kadar olan süreçte yapılan işlemlerin daha sistemli olarak ilerleyebilmesi için yazılım çalışmasının sürdüğünü de ifade eden Başkan Büyükakın, “Sokak hayvanlarının Geçici Bakımevine gelişinden çıkışına kadar tüm yapılan işlemleri içerecektir. Sistemden arama yapıldığında; bakımevinde ise bulunduğu bölüm, değil ise hangi tarihte, kime, ne durumda teslim edildiği görülebilecektir” şeklinde konuştu. 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica