Genel

Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu 2019 yılı birinci toplantısı

Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu 2019 yılı birinci toplantısı 2019 yılının Birinci İl Koordinasyon Kurul Toplantısı, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirilerek, 2018 yılı içerisinde yapılan çalışmalar değerlendirildi. detaylar haberimizde…

Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu 2019 yılı birinci toplantısı

Akçakoca toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Vali Yardımcısı Dr. Osman Günaydın, İlçe Kaymakamları, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mahmut Baytüz, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun ve kurum müdürleri katıldı.

Vali Hüseyin Aksoy toplantıda yaptığı konuşmalarında; “Değerli üyeler, İl Koordinasyon kurulu toplantımızı gerçekleştirmek üzereyiz, öncelikle katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. 2018 yılı yatırımlarıyla ilgili olarak yılda dört kez gerçekleştirdiğimiz koordinasyon toplantımızın 2019’un Ocak ayı içerisinde 2018 yılında yaptığımız çalışmaları değerlendirmelerden geçirmek üzere bir aradayız. 2018 yılı içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarıyla mahalli idareler tarafından toplamda 789 proje üzerinde çalışmalar gerçekleştirilmiş, 2018 sonu itibariyle biten proje sayımız 264, devam eden proje sayımız 424, ihale aşamasında bulunan proje sayımız ise 63 ve henüz başlanamamış olan proje sayımız ise 38’dir.

il koordinasyon kurulu üyeleri…

Sektörler arası dağılım…

2018 yılı yatırımlarının proje tutarlarına baktığımızda da 13 milyar 293 milyonluk bir proje tutarını görüyoruz. 2018 yılı ödenekleri de 3 milyar 184 milyondur. 2018 yılı yatırımları için ön görülen toplam ödenekten yapılan harcama da 2 milyar 279 milyondur. Bu değerlendirmelere göre yaklaşık olarak %71’lik bir nakdi gerçekleştirme ortaya çıkmaktadır. 2018 yılının toplam yatırım harcamalarına baktığımızda en yoğun yatırım diğer kamu hizmetleri sektörleridir ve %40’lık payla birinci sırada yer alıyor. Ulaştırma sektörümüz %36’lık bir payla ikinci sırada, eğitim sektörümüzde %15’lik bir payla üçüncü sırada yer alıyor. Bu üç sektör için toplam harcama miktarı %91 gibi bir rakama isabet etmektedir ve geriye kalan %9’luk pay ise diğer sektörler içerisinde dağılım göstermektedir.

“Karşılıklı görüşme suretiyle bu sorunları çözmek”

Değerli arkadaşlar bugünkü toplantımızda önceki yıldan yatırım programımızda yer alan ve çeşitli nedenlerle ihalesini yapamadığımız iş ve işlemler de varsa onları gözden geçirmek ve biran önce bu işlemleri tamamlamak üzere bu toplantımızı gerçekleştireceğiz. Özellikle kurumlarımız arasında herhangi bir sorun varsa karşılıklı görüşme suretiyle bu sorunları çözmek için gayret gösterilmesi ve çözülemeyen sorunlar varsa da en kısa sürede Valiliğimizi bilgilendirmek suretiyle bu noktada koordinasyon için bizlerden talepte bulunulması önem taşımaktadır. Bu yönüyle bütün kurum ve kuruşlarımızın bu hassasiyet içerisinde çalışmalarını istiyorum ve bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl çalışmalarda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” diyen Vali Hüseyin Aksoy, toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vali’nin konuşmasının ardından; İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk ve Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun ilimiz için önem arz eden projeler ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Proje uygulamalarında karşılaşılan sorunlar üzerinde değerlendirmeler yapılarak, sorunların bir an önce giderilmesi için Vali tarafından ilgili kurum yetkililerine gerekli talimatlar verildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica