Ekonomi

Kocaeli İzmit Belediyesi’nde ‘promosyon’ imzası

Kocaeli’de İzmit Belediyesi çalışanlarına ait maaş ve diğer ödemelerini kapsayan maaş promosyon ihalesini kazanan Yapı Kredi Bankası Kocaeli Ticari Şubesi ile imzalar atıldı. Toplu sözleşmeyle yüzde 98’e varan maaş zammı alan belediye personeli, 2022’ye 5 bin 460 TL promosyon ödemesiyle ‘merhaba’ diyecek

KOCAELİ (İGFA) –İzmit Belediyesi çalışanlarına ait maaş ve diğer ödemelerini kapsayan maaş promosyon ihalesinin ardından, imzalar bugün Yunus Emre Kültür Merkezi’nde atıldı.

5 Kasım 2021 tarihinde yapılan 8 bankanın katıldığı ihalede en yüksek teklifi veren Yapı Kredi Bankası Kocaeli Ticari Şubesi ile anlaşmaya varılmıştı. Bugün yapılan İmza törenine İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı, Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, Yapı Kredi Bankası Kocaeli Ticari Şube Müdürü Yücel Kurtkan, SARBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Sarıca, Yapı Kredi Bankası Kocaeli Ticari Şube yöneticileri Nadiye Ürgün, Bayram Haliç, Erdem Polat Ekinci, SARBAŞ Genel Müdürü Nihat Değer, BEKAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Akın, İzmit Belediyesi başkan yardımcıları, koordinatörleri, birim müdürleri ve belediye çalışanları katıldı.

Programda konuşan işçi dostu İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, tüm çalışanların eşit yararlanabileceği önemli bir uygulamaya ekibiyle birlikte imza atmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek,”Bütün duruşumuz ve mücadelemiz çalışanlarımız arasında eşitliği sağlamak. Böylesi ekonomik sıkıntının olduğu bir dönemde bu promosyon tüm çalışanlarımıza kara kış fonu gibi bir can suyu olacak. İşçi memur herkes eşit faydalanacak” dedi.

KİŞİ BAŞINA 5 BİN 460 TL

50 tur 3 buçuk saat sonucunda toplam 8 milyon 987 bin ile en yüksek teklifi veren Yapı Kredi Bankası Kocaeli Ticari Şubesi ile anlaştıklarını anlatan Başkan Kaplan Hürriyet, “Alınan bu promosyon miktarı sosyal belediyecilik anlayışımız gereği tüm çalışanlarımıza eşit miktarda ve kişi başına 5 bin 460 TL olarak dağıtılacak. 2018 yılında yapılan maaş promosyon protokolünde dağıtım şu şekildeydi: Belediye çalışanı 408 kişi için kişi başına 2 bin 500 iken belediye şirket personelleri bin 64 kişi için kişi başına bin 390 TL idi. Bütün emekçi kardeşlerimize, bu kentin daha iyi olması için, daha temiz olması için bütün müdürlüklerimizde çalışan tüm memur, sözleşmeli memur, işçi, SARBAŞ ve BEKAŞ’a bağlı çalışan kardeşlerime hayırlı ve uğurlu olsun. Böylesi zor ekonomik koşullarda inşallah sizlere can suyu ve kara kış fonu olur” diye konuştu.

TÜM BEL-SEN Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı, elektriğe, suya, doğalgaza zam geldiğini belirterek, şu anda en düşük kamu emekçisi maaşının 4 bin 800 TL ile 5 bin 100 TL arasında olduğunu belirterek, mücadeleden ötürü Başkan Fatma Kaplan Hürriyet'e teşekür etti.  

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica