Genel

Kocaeli Körfez’de Hocalı şehitleri dualarla anıldı

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesi Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 tarihinde Ermeniler tarafından haince katledilen şehitler Kocaeli’nin Körfez ilçesinde dualarla anıldı. Anıt önüne karanfiller bırakıldı. detaylar haberimizde…

Kocaeli Körfez’de Hocalı şehitleri dualarla anıldı

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli’nin Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde Körfez Belediyesi tarafından yapılan Hocalı Şehitleri anıtı önünde anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Çırpan ile Osman Yurt, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar’ın yanı sıra AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, Körfez Azerbaycanlılar Kültür ve Spor Derneği Başkanı Eren Kazgan, Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Mehmet Pamuk ve Körfezli vatandaşlar katıldı.   

Hocalı Şehitlerini Anma programında konuşan Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, Türk milletleri olarak kardeşliğimiz devamını diledi.  Hocalı katliamını nefret ve şiddetle kınayan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Hocalı Katliamı, yüzlerce masum insanımızı sevdiklerinden ayırdı.  613 sivil Azerbaycan vatandaşımızın vahşice katledilişinin yıldönümünde, Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Azerbaycan ve Türk Uluslarımıza başsağlığı diliyorum. Ne olursa olsun, ne yapılırsa yapılsın “Tek Millet, İki Devlet” var oldukça hiçbir güç karşımızda muzaffer olamayacaktır” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica