Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Kocaeli Ormanya’da yaban hayatı yakından tanıdılar

Dünya Hayatı Koruma Günü sebebi ile Ormanya’ya gelen çocuklar Kocaeli Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezini de gezdi

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin prestij projelerinden biri olan Ormanya’da 4 Aralık Dünya Yaban Hayatı Koruma Günü birbirinden farklı etkinliklerle kutlandı.

Yaban hayatının öneminin vurgulandığı etkinliklerde, yaban hayat gözlemi, Kuş Gözlemi, Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi gezisi, Kuş Evi Yapımı, gibi birbirinden eğlenceli ve eğitici birçok etkinliğe yer verildi.

İlk olarak merkez hakkında kısa bir bilgilendirme ile başlayan gezide çocuklara, Ameliyat Odası, Röntgen Odası, Laboratuvar, Ecza Odası ve Klinik bölümü gezdirildi.

Her bölümü alanında uzman veteriner hekimler ve biyolog tarafından tanıtılan merkezde çocuklar veteriner hekimliği deneyimlemenin heyecanını yaşadı. Şahinin kanat açıklıklarını ve bacak boyunu gözlemleyen çocuklara karga ve Şahin türleri tanıtılarak tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica