Ekonomi

Kocaeli Sanayi Odası ‘Müşterek Meslek Komiteleri’ toplantısı Online yapıldı

Kocaeli Sanayi Odası ‘Müşterek Meslek Komiteleri’ toplantısı Online yapıldıKoca; “Ekonomimizin güçlü olması siz değerli sanayicilerimize önemli görev düşüyor. Gebze de oluşturulan laboratuvar merkezinde PCR testleri yapılacaktır” dedi. detaylar haberimizde…

Kocaeli Sanayi Odası ‘Müşterek Meslek Komiteleri’ toplantısı Online yapıldı

Sağlık Bakanı Koca toplantıya katıldı…

Kocaeli Sanayi Odası’nın (KSO) Meslek Komiteleri Müşterek toplantısı Zoom Çevrimiçi sistemi ile Online olarak gerçekleştirdiği toplantıya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca katılarak, “Mücadelemiz son hasta sağlığına kavuşana kadar devam edecektir” dedi. KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul Başkanlığında yapılan Online toplantıya KSO Meclis üyesi ve Meclis Komite üyelerinden oluşan toplam 170 dolayında kişinin yer aldığı Müşterek Meslek Komite toplantısına KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ Rektörü Güven Sak ve Prof. Dr. Adil Mardinoğlu katıldı.

Bakan Koca, “Ülke Ekonomimizin güçlü olması siz sanayicilere bağlıdır”

Kocaeli Sanayi Odası Müşterek Meslek Komite toplantısına Online olarak katılım sağlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tüm Dünya ülkeleri ile birlikte Covit-19 ile mücadele sürdürdüklerini vurgulayarak; “Tüm Türk Hekimleri ve sağlık çalışanlarımız örnek bir mücadele sergileyerek Covit-19 kararlılık uyguladılar. Salgına tüm dünya ülkelerinden daha iyi hazırlandılar. Hekimlerimiz ve sağlık çalışanları kadar halkımızda çok büyük fedakarlık gösterdiler. Mücadelemiz son hasta sağlığına kavuşana kadar devam edecektir. Covit-19 la mücadelenin yanısıra ülke ekonomimizinde güçlü olması gerekmektedir. Ekonomimizin güçlü olması siz değerli sanayicilerimize önemli görev düşüyor. Gebze de oluşturulan laboratuvar merkezinde PCR testleri yapılacaktır. Burası bir pilot bölge olacaktır. Mayıs ayının sonuna kadar tüm OSB lerde bu testler yapılacaktır. Ekonominin canlandırılması çabasındayız. Bunun için sanayicilerimizin her zaman yanlarındayız” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “Kesinlikle umutsuz olamayız”

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Covit-19 salgını nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiklerini vurgulayarak; “Covit-19 salgını önümüzdeki  süreçte hızlı kararlar almamızı ve süratle uygulamaya koymamız gerekiyor. Bu yüzden bu tür toplantıları teknolojiden yararlanarak Online yaparak özellikle zamandan kazanıyoruz. Sizler seçimle bu görevlere geliyorsunuz. Sorunlarınızı hızla bizlere aktarırsanız ,bizlerde bu sıkıntıları hükümet yetkililerine kısa sürede aktarıp çare olabiliriz. Şu sıralarda hergün yeni bir sıkıntı çıkıyor. Zor günler geçiriyoruz. Mücbir sebep kapsamına bütün sektörlerin girmesini istiyoruz. Çok sayıda özel sektörün kamudan alacağı var. Bunların bir şekilde çözüme kavuşturulmasını ve hükümetimizin de bizim de ülkece arzumuz olan Fabrikaların çalışmasını, üretim yapmasını istiyoruz” dedi.

KSO’nun Meslek Komiteleri Müşterek Online toplantısına telefonla katılan Prof. Dr. Adil Mardinoğlu, Gebze de kurulan PCR Testi laboratuvarı hakkında bilgi vererek günde 5 bin adet test yaptıklarını açıkladı.

TOBB ETÜ Rektörü Güven Sak, Covid-19 pandemisi sonrasında yeni ekonomik düzenin iş hayatını etkileri hakkında bilgilendirmede bulundu.

KSO Başkanı Zeytinoğlu, sanayici destek bekliyor…

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, konuşmasına salgının ekonomik boyutu ile ilgili çeşitli konularda rakamlar ve sorunları aktardı.

KSO Başkanı Zeytinoğlu; “OSB lerin elektrik tüketimleri geriledi. 11-30 Mart itibariyle; Firmaların yüzde 12’si duruşa geçti. Duruşa geçmeyenlerin ortalama kapasite kullanım oranı yüzde 5,1-14 Nisan tarih aralığında; Firmalarımızın yüzde 24’ü duruşa geçti. Çalışmaya devam eden firmaların ortalama kapasite kullanım oranı ise yüzde 42,4 oldu. İlimizdeki Kapasiteler aylık bazda; Mart 68,6 Nisan yüzde 54,3’e geriledi. Mart ayı ihracatımız (Kocaeli) yüzde 21 geriledi. İhracatta pozitif ayrıştığımız noktada negatife döndük” dedi.

KSO Başkanı Zeytinoğlu, konuşmasının devamında Finansal Destek Paketleri, Mali Destekler, Operasyonel konularında destek istedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica