Genel

Kocaeli ŞURA’sı kadın çalıştayı düzenleyecek

Kocaeli’de Kent dinamiklerinin bir araya geldiği ‘ŞURA’ Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi, Sosyal Politikalar Kurulu “Kadın” gündemiyle ilk toplantısını yaptı. detaylar haberimizde…

Kocaeli ŞURA’sı kadın çalıştayı düzenleyecek

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli’yi ortak akılla yönetmek, ulusal ve uluslararası arenada marka ve mutlu şehir hedefine ulaştıracak sürdürülebilir projeler ortaya koymak amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce kurulan Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi “ŞURA”, Sosyal Politikalar kurulu ilk toplantısını yaptı. Kurulun ilk gündem konusu “Kadın, Kadına Yönelik Şiddet ve Kadının Toplumdaki Yeri” oldu.

Gebze Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Elçi, Kocaeli’nin kültürü ve insanlarıyla büyük bir mozaiğe sahip bir kent olduğunu söyleyerek; “12 ilçesinde farklılıklar var. Buralarda yaşayan kadınların farklı bakışları, farklı yaşam şartları var. Biz bu farklılıklardan başlamalıyız. Ölçmediğimiz bir şeyi yönetemeyiz. Anket yapmalı ve her bölgenin talepleri arasında farklılıkları belirlemeyiz. Yaptığımız çalışmaları her yıl değerlendirmeli ve ilerlemeyi gözlemlemeliyiz” dedi.

“SORUNUN TEMELİNE İNMELİYİZ”

Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elif Karagün; “Kadın, ülkemizde her daim gündem olan bir konu. Bize düşen ülkemizde kadını araştırmaktır” diyerek, “Bu araştırmayı sadece kadının gözünden değil, erkek gözünden, çocuk gözünden yapmalıyız. Sorunun temeline inmeliyiz. Her şeyden önce kadınlarımızı güçlendirmeliyiz” dedi.

Sosyal Politikalar Kurulu ilk toplantısında tüm kurul üyelerinin görüşlerine başvurularak bundan sonraki çalışmalar için bilgi havuzu oluşturulması, anket ve çalıştay için saha çalışması yapılması, eylem planı oluşturulması ve çalıştay katılımcıları ve raporları belirleyecek komisyon kurulması kararları alındı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica