Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Kocaeli ŞURA’sı ‘sürdürülebilirlik’ için toplandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kent dinamiklerini bir araya getirdiği ‘ŞURA’ Çevre ve Şehircilik Politika Kurulu ilk toplantısını yaptı. detaylar haberimizde…

Kocaeli ŞURA’sı ‘sürdürülebilirlik’ için toplandı

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce kurulan Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi “ŞURA”, Çevre ve Şehircilik Politika Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Kurulun ilk gündem konusu olarak “Çevre Master Planı” ele alındı. Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevil Veli, Büyükşehir’in çevre konusunda önemli yatırımlar yapan bir belediye olduğuna dikkati çekerek, “Bu zamana kadar yapılan çalışmalar önemli. İzmit Körfezi’nin etrafı arıtma tesisleriyle çevrili. ‘Çevre Eylem Planı’ oluşturulması önemli. Biz bu konuda ortak çalışmalar yapmalı ve bilgi alışverişinde bulunmalıyız” dedi.

Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Küçükmehmetoğlu ise, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çevre konusunda yaptıkları yatırımları biliyoruz. Bize düşen bu kent için sürdürülebilir projeler üretmektir. Bu kapsamda yapacağımız çalıştay ve paneller bize yol haritası çizecektir” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica