Ekonomi

Kocaeli Ticaret Odası üyeleri için Katar da iş fırsatları arıyor

Kocaeli Ticaret Odası üyeleri için Katar da iş fırsatları arıyor KOTO heyetinin Katar’a düzenlediği iş programı hızlı başladı. Programın ilk gününde fuar ziyareti gerçekleştiren heyet, ikinci gününde ise Kocaeli iş dünyası için yeni Pazar alanları ve partnerler aradı. Kocaeli Ticaret Odası üyeleri için Katar da iş fırsatları arıyor detaylar haberimizde…

Kocaeli Ticaret Odası üyeleri için Katar da iş fırsatları arıyor

2 günde verimli görüşmeler

İl genelinde başlattığı ihracat atağında hız kesmeyen Kocaeli Ticaret Odası, üyeleri için yeni Pazar arayışlarını Körfez ülkeleri içinde kritik öneme sahip Katar’da sürdürdü. Kocaeli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Ziya Uludüz, Murat Barış, Abdurrahman Çuhadar ve KOTO Meclis Üyesi İbrahim Atalay’ın yer aldığı KOTO heyeti, iş programının ilk 2 gününde verimli görüşmelere imza attı.

Heyetimiz Katar Odasını ziyaret etti

Katar programında, En çok katılım Türk firmalarından

24-26 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşen Katar İş Programı’nın ilk gününde uzun yıllardır Körfez ülkelerinde gerçekleştirilen fakat bu yıl ilk kez Katar’da düzenlenen Uluslararası İnşaat ve Yapı Malzemeleri (The Big 5 Katar) Fuarı’nı ziyaret eden KOTO heyeti, fuara Türkiye’den katılım sağlayan 34 firma ile bir araya geldi. Fuara en çok firmayla katılım sağlayan ülkenin Türkiye olduğu bilgisini paylaşan KOTO heyeti, inşaat, inşaat yapı malzemeleri, makine ve ekipmanları ile ilgili son teknoloji ürünleri incelendi.

Heyetimiz Fuar ziyaretinde..

Katar’da iş fırsatları…

Heyet, Katar programının ikinci gününde Türkiye Cumhuriyeti Doha Büyükelçiliği ve Ticaret Müşavirliği’ni ziyaret etti. Doha Büyükelçisi Fikret Özer ile bir araya gelen KOTO heyeti, burada ülke ekonomisi, mevzuatlar, ikili ticari ilişkiler; fırsatlar ve projeler hakkında görüşmeler gerçekleştirdi. Katar’ın Türk yatırımcılara sunduğu fırsatlarla ilgili detaylı bilgi alan heyet, Katar ile halihazırda süren inşaat sektörü yatırımları başta olmak üzere çok çeşitli sektörlerde işbirliği olanakları olduğunu tespit etti.

Heyetimiz Fuar ziyaretinde…

Mohammed Bin Twar’a Kocaeli daveti…

Kocaeli Ticaret Odası heyeti akabinde, Katar Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Katar İş Konseyi Başkanı Mohammed Bin Twar ile bir araya geldi. Katar ekonomisinin tanıtımına ve gelişimine önemli katkılarda bulunan Bin Twar, ülkenin ekonomik atmosferi hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Kocaeli Ticaret Odası’nın ziyaretinden çok memnuniyet duyduğunu ifade eden Mohammed Bin Twar ile ortak yapılabilecek işler ile ilgili görüşmeler yapıldı. KOTO heyeti, ikili iş görüşmeleri organizasyonu ve yatırım fırsatlarını görüşmek üzere Mohammed Bin Twar’ı Kocaeli’ye davet etti.

Heyetimiz Fuar ziyaretinde

Katar’la iş yapmanın püf noktaları…

Yoğun geçen günün son görüşmesi, Katar’ın en önemli projelerini gerçekleştiren Doğuş İnşaat yetkilileri ile yapıldı. Katar’da inşaat sektörünün mevcut durumunu değerlendiren heyet, sektör hakkında bilgiler aldı. Kocaelili firmaların pazarda yer alabilmesi için elzem olan ticari püf noktaların da konuşulduğu ziyarette; Doğu İnşaat yetkilileri, 2022 Katar Dünya Kupası hazırlıklarında Kocaelili firmalar için büyük fırsatlar oluştuğuna dikkat çekti. Ziyaret, Katarlı firmalarla yatırım veya ihracat işbirlikleri yapmak üzere alım heyeti ziyaretleri düzenlenmesi konusuyla sona erdi. KOTO heyeti; ülkede iş yapan Türk firmalarla ve Katarlı işadamlarıyla yoğun görüşmelerine devam ediyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica